Krémmánia magazin

Eleged van a tucatillatokból? Irány a TikTok, ahol százszámra gyűlnek a nicheparfüm-ajánlások

Indie illatokkal, niche parfümökkel teli a TikTok, felkapottá váltak a nem hétköznapi illatokat ajánló, véleményező videók. Olyannyira, hogy már az eladásokban is kimutatható a #PerfumeTok hatása.

Fotók: TikTok

#PerfumeTok hashtag alatt gyülekeznek a TikTokon a parfümajánlós videók, melyek közt az elmúlt hónapokban igencsak megugrott az érdeklődés a kevésbé ismert márkák, niche parfümök, rétegillatok és minden, a világszintű tömeggyártást csak nyomokban ismerő parfümök iránt.

Immár több mint 2,4 milliárd megtekintésnél tartanak a #PerfumeTok videók, amik tökéletes forrást kínálnak bárki számára, aki keresi az egyéniségéhez leginkább passzoló illatot. Ami különleges és egyedi, legalábbis annyira, hogy kis eséllyel fogja más ugyanazt a parfümöt használni szűkebb  környezetében – kivéve, ha a fél baráti kör nem ugyanazokra a TikTok videókra csavarodik rá.

Annak ellenére is szívesen kutatják a TikTok-on a legújabb parfümöket, hogy azok illatát csak elképzelni lehet a vélemények alapján, és könnyen lehet, hogy a parfüm beszerzéséhez sem elég a helyi drogériáig szaladni. Ez bizony nem a La vie est belle és Paco Rabanne Fame illatok terepe, ám nem az áraik miatt.

A TikTok tipikus felhasználói, vagyis a Z generációsok nyitottabbak a kevésbé ismert márkák felé, így vált felkapottá például a Phlur Missing Person illata, amiről nem győznek áradozni, állítólag szerint olyan mint a szeretet illata, valamié, ami közel áll a szívedhez. A Cosmetics Business szerint még borsos ára ellenére is 200 ezerre nőtt a parfüm várólistája a múlt évben: az illat 9,5 ml-es travel size verziója is 26 dollár, valamivel több mint 9000 forint.

@lutinii What kind of sorcery is this @Phlur #VenmoSpringBreak #macysownyourstyle #AerieREAL #productreview #showandtell #phlurmissingperson ♬ Zou Bisou Bisou - Gillian Hills

A #PerfumeTok hashtag persze nem merül ki ennyiben, lubickolhatunk az ismert világmárkák parfümjeiről szóló videókban, a dupe-vadász kontentekben, és az ilyen-olyan hangulathoz, színhez passzoló ajánlókban, és olyan videókban is, amik adott illatjegyre vonatkozóan tesznek ajánlásokat.

@jusderose Zara fragrances yay or nay? #perfumetiktok #perfumetok #zaraperfume ♬ original sound - Jus de Rose | Perfume Reviews