Krémmánia magazin

3 bőrápoló újdonság tavaszra, amiről érdemes tudni

Itt a tavasz, az új szezonra pedig folyamatosan érkeznek a szépségmárkák újdonságai, melyek közül most három arcápolót mutatunk be, amik céljaikat, összetételüket tekintve is érdekesek lehetnek.

A L’Oreal Paris Revitalift Clinical Derm-Grade 12% Vitamin C szérum a reggeli rutin új, állandó tagja szeretne lenni, az aktív hatóanyagok pedig kellőképp izgalmasak hozzá. A szérum tiszta C-vitamint tartalmaz, 12%-os mennyisége pedig elegendő hozzá, hogy valódi hatást váltson ki. Ph értéke 6-os, amely az érzékeny bőr számára ideális lehet. Tartalmaz még E-vitamint, mely mint tudjuk, a C-vitaminnal jó pajtások, és kölcsönösen erősítik egymás hatásosságát, valamint szalicilsavat, vagyis BHA hámlasztót is. (A BHA hámlasztó nyugodtan használható a reggeli rutinban is, nem fényérzékenyíti a bőrt.) Szuper, hogy az üveg nem átlátszó, így a készítmény védve van a fénytől, de mivel tiszta C-vitaminról van szó, érdemes lehet felbontás után hűtőben tárolni.

A Vichy Liftactiv B3 Sötét Foltok Elleni Krém SPF50 fényszűrővel már csak az SPF érték miatt is izgalmas lehet, a krém télen-nyáron kellő védelmet nyújt a káros UV-sugárzással szemben. Az arckrém ezen felül niacinamidot, és egy kis gyengéd hámlasztó hatású LHA hatóanyagot is tartalmaz, így segíthet egyeletesebbé tenné a bőrszínt, korrigálhatja a sötét foltokat, pigmentfoltokat, valamint a megelőzésükben is nagy segítségünkre lehet. Anti-aging szemponból jó opciót jelent.

A Mixa Niacinamide Glow Illuminating Moisturizer a hidratáló krémek sorát gazdagítja, SPF nélküli, így fényvédő krém alá lehet jó választás, ha plusz hidratálásra, ápolásra van szüksége bőrünknek. A készítmény tartalmaz niacinamidot, C-vitamint és szkvalánt is, leírása alapján összesen 6%-os mennyiségben, amivel egy kis pluszt nyújthat a mindennapokban. Nem színezett, ellenben egy kis egészséges ragyogást nyújt a bőrnek, nem véletlen, hogy a fáradt, fakó bőr ápolására szánták a terméket.