Krémmánia magazin

A comb az új dekoltázs – a tiéd készen áll az év legrizikósabb divattrendjére?

A tavasz beköszöntével érthető, hogy a jó idő előcsalogatja a bőrvillantási vágyakat, és egyre-másra kerülnek elő a szekrény mélyéről a kivágott blúzocskák. Idén azonban úgy tűnik, a mély dekoltázs helyett a nadrágok hiánya fogja vonzani tekinteteket. Hogy rizikós? Nem kérdés, ám ha úgy döntünk, le szeretnénk követni a trendet, néhány extra bőrápoló hasznunkra válhat majd.

lábvillantás
Burberry ( Tim Whitby/BFC/Getty Images), Del Core (Aitor Rosas Sune/WWD/Penske Media via Getty Images) és Coperni (Aitor Rosas Sune/WWD/Penske Media via Getty Images)

Kendall Jenner és Bella Hadid már hónapokkal ezelőtt úgy döntöttek, a bugyi és nejlonharisnya kombója tökéletesen elég fedést biztosít a hétköznapokra, a vörös szőnyeges öltözékek esetén pedig ettől függetlenül is gyakori a fehérneművillantás a pucérruhák rajongói körében.

A tavaszi-nyári trendeket bemutató show-k felhozatala alapján azonban úgy tűnik, a tervezők is zöld utat adtak a no-pants trendnek, amit ha az átlag hétköznapokon nehezen is tudunk elképzelni, vízparti partik alkalmával még megvalósíthatjuk.

Bármikor is akarunk combvillantani, egy kis plusz ápolásért biztosan hálás lesz a bőrünk, a hidratált, sima bőr pedig kétségtelenül szuper szexi szoknyában, nadrágban és azok nélkül is. Ezt elérendő íme, néhány kozmetikum, ami segítségünkre lehet.

Az arcápolás terén amennyire nem javasolnánk a szemcsés bőrradírokat, annyira kedveljük, ha a testápoló szenánszok időnként egy gyengéd bőrradírozással egészülnek ki. Ehhez jöhet jól például a Lush Rub Rub Rub radírozó tusfürdő, ami tengeri sót tartalmaz, és a vélemények alapján szuper puhává és simává teszi a bőrt. Az illata isteni, színe pedig mókásan kék.

Ha mégis a kémiai hámlasztásra szavazol, a szalicilsavat is tartalmazó CeraVe SA Smoothing Cream nagyon szépen ápolja, simává varázsolja a bőrt, hosszú távon segít enyhíteni a lúdbőrt, megakadályozni a szőrbenövést, és persze a hidratálás terén is számíthatunk rá.

Testápolóként többféle készítményt is használhatunk. Kényeztethetjük bőrünket testolajjal, például a luxus érzetű  Payot Herbier Huile Corps Revitalisante Thym Herbier Testolajjal, ami a száraz bőr számára megváltás lehet. Más esetben is szuper plusz ápolást tud nyújtani akár úgy is, hogy egy keveset a szokásos testápolónkhoz adva növeljük annak bőrápoló hatását.

A fényvédelemről persze fontos lesz gondoskodni, az Altruist Dermatologist Sunscreen SPF30 a márkától a legnagyobb KM kedvenc, nem véletlenül. Az arcbőrre is nyugodt szívvel használható smart beauty készítmény kényelmes érzet a bőrön, jól felszívódik, extra nagy mennyiségű, míg árban kifejezetten baráti.

Egy kis barnaságot persze ki ne szeretne magára szedni, erre pedig egy önbarnító jóval bőrbarátabb megoldást nyújt, mint a szolárium vagy a napozás. A Krémmánián évek óta a Dove Derma Spa Summer Revived Önbarnító a téma legnagyobb kedvence, amiből világos és sötétebb árnyalat is elérhető. Eredményül szép, fokozatos barnaságot, egységes, természetes színt és ízléses kopást kapunk.

A szőrtelenítéshez jó, ha kéznél van egy minőségi borotvakrém is, ami – valljuk be -, lehet a pasink borotvahabja, amit titkon kölcsönveszünk, vagy beruházhatunk egy fancy változatba is, mint amilyen az Ashanti Power Fluff Girl Borotvakrém Nőknek. A készítmény az ígéretek szerint gyengéden hámlaszt, és többféle gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató összetevőt tartalmaz.