Krémmánia magazin

Arcápoló újdonságok tavaszra, szemre, szájra, arcbőrre

A jelek szerint arcunk minden négyzetcentijére jut egy-egy újdonság, mely szépségét, fiatalosságát hivatott megőrizni. Közülük válogattunk ki néhányat, melyek érdekesek lehetnek számotokra, ha a tavaszi megújulás jegyében kipróbálnátok valami izgalmasat.

Artistry Studio Puffadtságcsökkentő + Világosító szemtapasz

Global Artistry Studio Skin Product Silos

Az Artistry Studio többféle arcápoló újdonsággal is jelentkezett, köztük ezzel a szemtapasszal, mely egy szérummal átitatott gél szemmaszk-újdonság. A kis tapaszok nemcsak hűsítő hatásukkal csökkentik a puffadtságot, de összetevői is segítik, hogy tekintetünk kipihentebbnek hasson. Hidratáló hatása intenzív, formulája az érzékeny szemkörnyéki terület számára kialakított. A tégelyben 30 pár szemtapasz található, melyeket alaposan átitattak a hatóanyagokkal, köztük tengeri alga kivonattal és többféle antioxidáns összetevővel. A szemmaszkokat elegendő 5-10 percig a bőrön hagyni, hogy kifejtsék hatásukat. A szérumot ezt követően masszírozzuk a bőrbe, hogy egy cseppje se vesszen kárba.

Eucerin Hyaluron-Filler ráncfeltöltő, hidratáló éjszakai arckrém

A márka Hyaluron-filler vonala többek közt ezzel az éjszakai krémmel is bővült, melynek érdekessége, hogy extrán könnyed állagú, összetevőivel az első ráncok megjelenése ellen kíván hatni. Formulája egyesíti a nagy molekulasúlyú hialuronsavat, mely a bőr felszínén köti meg a nedvességet, valamint a kis molekulasúlyú hialuronsavat, mely mélyebben behatol a bőrbe, így ott is megfelelő hidratálást tud nyújtani a bőrnek, hogy az kevésbé legyen kitéve a dehidratáltság okozta ráncoknak. A glicerint is tartalmazó formula tehát nagyon magas szintű hidratálást biztosít és jelentősen megnöveli a bőr nedvességtartalmát. A B5-provitamin aktívan regenerálja és erősíti a bőrt az éjszakai pihenés alatt, az E-vitamin pedig csökkenti a bőrt érő oxidatív stresszt.

Vichy Liftactiv Retinol Specialist Szérum

A komplex formulájú szérumban a retinolt más aktív összetevőkkel kombinálta a márka, hogy így támogassa a bőr regenerálódását. A készítmény 0,2% tiszta retinolt tartalmaz, amelynek öregedésgátló hatását probiotikus frakciók és biopeptidek támogatják az öregedés jeleinek intenzív korrekciója érdekében. A probiotikus frakciókról azt érdemes tudni, hogy serkentik a bőrbarrier funkciójának helyreállítását és a bőr regenerálódását. A biopeptidek pedig nem mások, mint rövid fehérjetöredékek, amelyek segítenek csökkenteni a kollagénrostok elvesztését és serkentik a kollagéntermelést. A szérumot az ajánlás szerint fokozatosan érdemes beépíteni az arcápolási rutinba: az első héten minden harmadik este alkalmazzuk, a második héten minden második este, majd ha jól tolerálja a bőr, a harmadik héten már minden este tehetünk belőle a tiszta arcbőrre.

Guinot Lip Perfect Ajakápoló Duo

Két, egymáshoz passzoló és egymást kiegészítő tégelyes kis kiszerelésben jelent meg a francia márka újdonsága, mely az ajkak szépségéért, ápoltságáért kíván felelni. Az ajaksimító bőrradír finoman hámlasztja az ajkak érzékeny bőrét, melyhez cukorgranulátumot tartalmaz. Második lépésben pedig jöhet a hidratáló, simító, feltöltő ajakápoló készítmény, ami többek között tartalmaz hialuronsavat, konjac glükomannánt, mangóvajat és édesmandula olajat is.