Krémmánia magazin

SPF 50+ fényvédő is került a Helia-D smart beauty termékcsaládjába

Pár napja debütált a Helia-D legújabb arcápoló családja, a Hydramax, az újdonságok közt nemcsak szuper INCI-vel megáldott hidratáló krémeket, de SPF50+-os fényvédőt is találunk.

Helia-D Hydramax újdonságok
Helia-D Hydramax újdonságok

A kozmetikumok a hidratálást helyezik fókuszba, és teszik mindezt szuper könnyed, gélkrémes textúrával és gyors felszívódással, ami a zsíros bőrűek számára is ígéretessé teszi őket. A márka azonban gondolt az eltérő bőrtípusokra, és a készítmények közt találunk a száraz és érzékeny bőr számára megfelelőt is.

További pozitívum, hogy a Helia-D a termékek megalkotásakor a környezetvédelemre is figyelt: minden Hydramax tégely újrahasznosítható, valamint a kupakok is újrahasznosított műanyagból készültek.

Helia-D Hydramax Mélyhidratáló Krémgél Normál Bőrre

Nappali és éjszakai változatban is elérhető a kifejezetten a fiatal bőr ápolására és annak megőrzésére készült arckrém, mely leírása szerint a normál bőr számára készült, ám könnyed állaga, gyors felszívódása a kombinált/zsíros bőrűek számára is érdemessé teszi kipróbálását.

A kozmetikum összetevői közt háromféle hialuronsav is megtalálható, amelyek a bőr felszíni és mélyebb rétegeibe is képesek behatolni és ott hidratáló hatásukat kifejteni. Emellett természetes hidratáló molekulákat tartalmazó Hydromanilt és olyan hasznos összetevőket is tartalmaz, mint a bőr nedvességmegtartó képességét javító kukoricacsíraolaj vagy egy peptidféle, ami a ráncok megelőzésében segít. Az éjszakai krémben található barackmagolaj és ligetszépolaj pedig hozzájárulnak a hidratáció megőrzéséhez.

A hilauronsav a bőrben is megtalálható, úgynevezett természetes hidratáló elem (NMF = Natural Moisturizing Factor), mely kiváló vízmegtartó képességgel bír. Saját súlyának akár ezerszeresét is képes megkötni vízből, aminek hatására a bőr rugalmasabbá, puhább tapintásúvá válik. Nemcsak a dehidratáltságot enyhíti, de az annak nyomán megjelenő apró ráncocskákat is enyhíti, köszönhetően annak, hogy a bőr teltebb lesz. Fontos tulajdonsága továbbá, hogy erősíti a bőrbarriert és antioxidáns hatással is bír. Többféle molekulasúlyú hialuronsav létezik, melyek felszívódását nagyban befolyásolja méretük A nagy molekulasúlyú hialuronsavak jellemzően a bőrfelszínen fejtik ki hidratáló hatásukat, a közepes molekulasúlyú hialuronsavak nagy mennyiségű vizet kötnek meg, a kis molekulasúlyú hialuronsavak pedig a bőr mélyebb rétegeibe is eljutnak. Kombinálásukkal ezáltal rendkívül komplex hatás érhető el, nem véletlen, hogy arcápolóinkban mindhárom típusú hialuronsav megtalálható.

Helia-D Hydramax Mélyhidratáló Krémgél Száraz Bőrre

A száraz bőrt alacsonyabb faggyútermelés jellemzi, amely miatt a nedvesség könnyebben távozik a bőrből, ezért az erre való hidratáló krém a nedvességpótlás mellett a megtartást segítő összetevőket is tartalmaz. A háromféle hialuronsav mellett Hydromanil, peptid, és a száraz bőr számára hatásos jojobaolaj, urea és panthenol is megtalálható benne.

Helia-D Hydramax Mélyhidratáló Krémgél Érzékeny Bőrre

Az érzékeny bőr számára készített változatban a háromféle hialuronsav mellett a bőr védőrétegét erősítő szkvalánt is megtaláljuk, továbbá bőrnyugtató allantoint, gyulladáscsökkentő feketeribizli magolajat, bisabololt, és a ráncok megelőzésére ható peptidet is. A készítmény természetesen hozzáadott illatanyagtól mentes.

A készítményekben található Progeline™ peptid egy három aminosavból álló peptid, amely egy újfajta öregedési marker, a progerin szabályozásán keresztül hat. A progerin egy olyan proteintípus, mely idővel felhalmozódik a sejtekben, ahol DNS-károsodást is okozhat, és végsősoron a ráncok megjelenésére hat. A Progeline képes csökkenteni a progerinszintézist, így késleltetve a ráncok megjelenését. Már kis koncentrációban alkalmazva is hatásos lehet a ráncok megelőzésében.

Helia-D Hydramax SPF 50+ Fényvédő Arckrém

Kíváncsian várjuk, hányótoknak lesz az idei nyár kedvence ez a fényvédő, ugyanis az ígéretek szerint gyorsan felszívódó, lágy textúrájának köszönhetően nem ragad, így utána könnyen lehet sminkelni is. A krémben lévő fényvédők széles spektrumú UV védelmet biztosítanak, mivel az UVA és UVB sugarak ellen is hatásosak. Ráadásul a készítmény ára is baráti, 2999 forintos árával abszolút a drogériás élmezőnyben kezdte pályafutását.

Helia-D Hydramax Hidratáló Arcpermet

Különösen nyárn lehet majd izgalmas az arckrémek mellett megjelent arcpermet, amiben hialuronsavat és glicerint is találunk, melyek a frissítő érzet mellett a plusz hidratálásról is igyekeznek gondoskodni. Felszívódása a készítménynek gyors, a fújóka pedig kényelmesen picire porlasztja a folyadékot, hogy azt, ha szeretnénk, smink fölé is fel tudjuk fújni.