Krémmánia magazin

Új illatra vágysz? A pisztáciára már gondoltál?

A Harper’s Bazaar szerint az év legyik legnagyobb kedvencei lehetnek a pisztáciás parfümök, melyek szépen illeszkednek a gourmand illatokat övező felhajtáshoz.

A vaníliás parfümök édessége régóta és stabilan hódít, a múlt évben azonban még ennek népszerűségét is túlszárnyalták a gourmand illatok, a Google Trends szerint Amerikában megnégyszereződött a keresések száma a múlt évben. Az elmúlt időszakban pedig közülük is kiemelkedtek a pisztáciás parfümök, melyek finoman édesek, ám sablonosság nélkül játékosak. Ismerősek, vidámak, és elegyedik egy kis egzotikum az illatokba, melyek a trópusokat is eszünkbe juttathatják.

Hermés Un Jardin à Cythère EdT

Az Hermés Un Jardin à Cythère EdT illata egy idei újdonság a témában, fő illatjegyei közt ott találjuk a pisztáciát, citrusokat és friss, zöld jegyeket. Különleges luxus illat, trópusi hatással, ám fülledtség helyett frissességgel.

Trussardi Pure Jasmin EdP

A Trussardi Pure Jasmin esetén többen is írtátok, nevével ellentétben ez nem egy tipikus virágos illat, pisztáciások között azonban kiemelkedő. Nagyon tartós, de nem tolakodó, édes, krémes illat, egyértelmű pisztáciás jelleggel, mely pont kellő mennyiségű kesernyességgel ruházza fel.

Elie Saab Girl of Now EdP

A márka 2017-es illata az Elie Saab Girl of Now EdP, melyről talán kevés szó esett, ám annál többen értékeltétek az évek során, és bizony még mindig 4,22-es pontszámon áll. Orientális-virágos illatába szépen elegyedik a pisztácia, mely a fejjegyet határozza meg. Édes, ám a pisztáciától picinykét mégis kesernyés, így nem válik szirupossá, sokkal inkább krémes jellegű. Nagyon tartós illat és kifejezetten nőies.