Krémmánia magazin

Ezt érdemes tudni a parfümök Orpur minősítéséről

A számunkra legtökéletesebb illatokat keresve könnyedén eltévedhetünk a parfümök hatalmas piacán. Egy új parfüm kiválasztása során, a finom illaton túl, érdemes figyelembe vennünk annak tartósságát, a termék árát, és persze számít az üvegcse formája, megjelenése is. Mindemellett azonban kár lenne megfeledkezni a parfüm összetevőiről, hiszen ezek nagyban befolyásolják a parfüm minőségét és ár-érték arányát. Ha a választott parfümünk például Orpur minősítéssel rendelkezik, biztosak lehetünk benne, hogy kiváló minőségű termékkel van dolgunk.

Fotó: Avon

Az Orpur a minőség és exkluzivitás szimbólumaként ismert a parfümgyártás területén. A minősítést a Givaudan, az illatanyagok és aktív kozmetikai összetevők gyártására szakosodott világhírű cég vezette be 2000-ben azzal a céllal, hogy összetevői közül kiemelje azokat, melyek különösen nagy gonddal, a legjobb minőségű alapanyagokból lettek előállítva.

Az illatház, melynek története 1768-ban, Grasse-ban kezdődött, azt a célt tűzte ki maga számára, hogy világszerte felkutassa azokat a kiváló alapanyagokat, amelyekkel a parfümkészítők minőségi, tiszta és környezettudatos illatokat hozhatnak létre. Ezzel járulnak hozzá a maguk módján a bolygó védelméhez, a fenntarthatósághoz; felelős beszerzésre összpontosítanak és mindent megtesznek azért, hogy munkájuk a lehető legkisebb környezeti hatással járjon.

A parfümkészítőkből és műszaki szakemberekből álló Orpur Bizottság egyenként választja ki és szigorúan ellenőrzi azokat a parfümösszetevőket, amelyek végül megkapják az Orpur minősítést, ám ez nem egy egyszeri aktus: a terméseket szezonról szezonra újraértékelik, hogy biztosítsák a következetességet és a magas minőséget.

Az Orpur kollekció illatösszetevőit a Givadan nemcsak saját parfümjei számára tartja fenn, a parfümkészítők számára elérhető bázist jelent a luxusillatok megalkotásához. Jelenleg több mint 200 természetes összetevőt sorolnak a franciául “tiszta aranyat” jelentő Orpur alapanyagok közé. Ez a paletta évről évre bővül és fejlődik, köszönhetően a technikai fejlődésnek, az új botanikai fajoknak, valamint a parfümkészítők kreatív igényeinek.

Aktuális érdekesség, hogy legújabb női illatához az AVON is ebből a kollekcióból választott összetevőket. Az AVON TTA Wonder parfüm igazi tavaszi illatához Orpur minősítéssel rendelkező, frissen, kézzel szedett narancsvirágrügyek illatjegyeit használták fel, amelyhez friss bergamott és meleg, tartós cédrusfa aromái keverednek.