Krémmánia magazin

Új generációs változat jelent meg a SkinCeuticals bestseller arckréméből

Ha a SkinCeuticalsról van szó, a CE Ferulic szérum megkerülhetetlen smart skincare berkekben, a bőrápoló még borsos ára ellenére is szép számmal gyűjti rajongóit. A márka hasonlóan népszerű kedvence pedig nem más mint az A.G.E. Interrupter Advanced korrekciós öregedésgátló arckrém, ami most még koncentráltabb formulát kapott.

Az arckrémet az arcbőr kollagéntartalmának csökkenése és a glikációs folyamatok okozta bőröregedés látható jelei ellen fejlesztették ki, az ígéretek szerint segít a ráncok simításában, a feszesség helyreállításában és a ragyogás fokozásában.

Mi az a glikációs folyamat?

Mint tudjuk, a kollagén és az elasztin felelős a bőr fiatalos megjelenéséért. Bár a bőröregedés jeleihez számos tényező járul hozzá, a kutatások szerint a fehérjék glikációjának is fontos szerepe van. Ez a Maillard-reakció néven ismert többfázisú folyamat akkor következik be, amikor a szervezetben felesleges cukrok kötődnek a bőrben lévő fehérjékhez. A napi környezeti hatások, mint például az UV-sugárzás, szabadgyököket generálnak, amelyek tovább gyorsíthatják ezt a reakciót, és a megkötött fehérjéket A.G.E.-kké (advanced glycation endproduct), azaz előrehaladott glikációs végtermékekké alakítják át. Az A.G.E.-k pedig gyengítik a bőrt és felgyorsítják a látható öregedést.

Az arckrém tehát ez ellen a folyamat ellen kíván tenni, amihez olyan hatóanyagokat vet be mint a

  • Proxylane, ami segít a bőr megfelelő állapotának fenntartásában és az öregedés olyan látható jeleinek, mint a ráncok és a feszességvesztés, korrigálásában. Az arckrém új változatába 20%-kal több Proxilane került mint népszerű elődjébe, ami 18%-os koncentrációt jelent.
  • 4,25% gyümölcs flavonoidok, amik segítenek az oxidatív stressz csökkentésében, ami az A.G.E.-k kialakulásához köthető, és védenek a szabadgyökök káros hatásától is. (A koncentráció 12,5%-kal magasabb, mint az arckrém előző változatában.)
  • 0,1% glicirretinsav, ami segít nyugtatni a bőrt és élénkíteni a fakó bőrtónust, amit szintén okozhat az A.G.E. is.

A bőrápolót száraz, normál és kombinált bőrre is ajánlják és az érzékeny bőrűek számára is megfelelő lehet.