Krémmánia magazin

5 parfümújdonság nyárra, férfiaknak

A nyári szezon kezdetére számos márka bővítette férfiaknak szánt parfümkollekcióját. Az újdonságok közt számos ikonikus illat újragondolt változatával találkozhatunk, melyek frissebb, vagy épp intezívebb formában viszik tovább az illatjegyek elegyét. Öt ilyen újdonságot mutatunk most be nektek, melyek leírásaik alapján kifejezetten izgalmasnak hatnak.

Prada Luna Rossa Ocean EdP

 

Prada Luna Rossa Ocean EdP
Prada Luna Rossa Ocean EdP

A Prada Luna Rossa Ocean Eau de Parfum a Luna Rossa Ocean univerzumának legújabb tagjaként a technológia által kibővített lehetőségeket testesíti meg, és arra a meggyőződésre épül, hogy a technológiával – mintegy Önmagunk kiterjesztésével – átléphetünk saját határainkon, képzeletünk meghaladhatja a lehetőségeink korlátait és új távlatokat nyithatunk magunk előtt.

A Miuccia Prada és Raf Simons kreatív vezetésével született illatot Anne Flipo és Carlos Benaim, az IFF parfümkészítő mesterei alkották meg. A fejjegyek a grapefruit élénkítő és pezsgő ízével nyitnak, amelyet a friss, fűszeres borókabogyó és a borsos elemi esszencia szublimál, ezáltal egy aromás illathullámot hozva létre. A szívet a zsálya alkotja, amely meleg, borostyános jegyeket kínál, erőteljes levendulás és mézes aspektusai révén formálva az illatot. Az új illat ezután a Luna Rossa Ocean jellegzetes krémes írisz-akkordját vonultatja fel, amelyet ezúttal a fűszeres tömjén, valamint a borostyán fás akkordjai bővítenek ki. Az új illatkreáció alapját a vetiver képezi, amelyet a pacsuli még különlegesebbé tesz. A pacsuli jegy könnyű, füstös tónusai fás, testes vonzerőt kölcsönöznek az illatnak. Végül a három illatösszetevő – vanília, benzoin, vaníliabab – akkordja teszi teljessé az illatot, tovább erősítve annak érzékiségét.

Paco Rabanne 1 Million Royal EdP

Paco Rabanne 1 Million Royal EdP
Paco Rabanne 1 Million Royal EdP

“Élj szabadon, a saját szabályaid szerint, határok nélkül” – üzeni a 1 Million Royal illat, ami egy  friss, fás alkotás, amely felszabadítja a viselőjében rejlő egyediséget. A legendás illat most az energizáló levendula, az élénk cédrusfa és az érzéki benzoin váratlan keverékeként születik újjá, egy olyan kompozícióként, amely utolsó cseppjéig magabiztos és lehengerlő.

A fás, aromás, borostyános illat fejjegyében mandarin, bergamot és kardamom frissessége fogad, melyek mellé a szívjegybe az ibolya, levendula és zsálya triója bontakozik ki. Az alapjegyet a benzoeviasz, a cédrusfa és a pacsuli adják, a velük teljessé váló parfüm pedig egy kimondottan hosszan tartó illat. Nem tolakodó, ám jelen lévő, modern és férfias.

AZZARO WANTED EdP

AZZARO WANTED EdP
AZZARO WANTED EdP

Az Azzaro illatok mindig az elegancia és feltűnőség napos, mediterrán életstílust megtestesítő illatai voltak és ez most sincs másképp. Az új parfüm a fás-aromás illatcsaládot képviseli, amely magabiztossággal tölt fel. Függőséget okozó illat, amely egyszerre stimuláló és csábító azok számára, akik merik játszani az élet játékát.

A friss és forró érzések kontrasztja az illat, mely a borókabogyó és a vibráló zsálya energiáját ötvözi a vetiver elegáns érzékiségével. Az illat középpontjában egy dekadens mokka akkord áll. A kávé dinamikus illata ihlette, ez az akkord aromás vibrálást kölcsönöz az illatnak. Frissítő és élénkítő, felébreszti a belső energiát.

Giorgio Armani Acqua di Gió Parfum

Giorgio Armani Acqua di Gió Parfum
Giorgio Armani Acqua di Gió Parfum

A parfüm újragondolja a kollekció erőteljes, a tenger hullámait felidéző karakterét, és egyúttal felerősíti és a végletekig fokozza azokat. A kirobbanó frissességet idéző, erőteljes és azonnal magával ragadó illatjegyeket most csábító akkordokkal ötvözik a parfümben, amelyek mellett a különleges, izzó intenzitást nyújtó tömjénes tónusok is megjelennek, tökéletes ellenpólusaiként
a tengeri akkordoknak.

Az illatot az eredeti ikont is megalkotó Alberto Morillas mester parfümőr komponálta. Az illat szívében a bourbon geránium, a rozmaring esszencia és a muskotályzsálya fúziója áll. Gyümölcsös aspektusai és gyógynövényes aromái révén a bourbon geránium intenzív és sokszínű hatást kelt, míg a muskotályzsálya pezsgő és gyümölcsös tónusokat idéz fel, a rozmaring esszencia pedig kortárs, friss és fűszeres hangulatot varázsol elénk. Ezek a jegyek modern, dinamikus mozgás érzését keltik, így újraértelmezve az eredeti parfüm illatjegyeit. Az illat alapját a füstösséget és
eleganciát sugárzó, vibráló fa akkordok jellemzik. A kompozíció misztikus jellegéért a különleges
melegségéről ismert pacsuli jegyek felelnek, míg a tömjén esszencia a sós, ásványi aspektust és a
titokzatosság érzetét tárja fel.

Hugo Boss The Scent Magnetic for Him EdP

Az illat az eredeti BOSS The Scent intenzívebb újragondolása, a magabiztosságot, eleganciát és vonzerőt ragadja meg, és különleges olyan csábításnak teszi ki az érzékeket Az illatcsalád exkluzív összetevőjeként ismert maninka gyümölcs az illat fejjegyében felerősödik, azonnal erőteljes energiát kölcsönözve ezzel a parfümnek. A maracuja és a rum illatát felidéző, dél-afrikai összetevő megbabonázza az elmét és maradandó emléket hagy maga után. A szívjegyben található élénk korpaabszolút felborzolja az érzékeket, amely a fekete vanília kivonat alapjegyet követve, csábító elegyet alkot. A parfüm az ámbrás illatcsaládba tartozik.