Krémmánia magazin

Az ombrénaissance korába léptünk, azaz így befolyásolta a frizuradivatot Beyoncé

Úgy tűnhet talán, hogy tegnap volt, mikor a csapból is az ombré frizura népszerűsége folyt, ám tizenpár év is elillant azóta, hogy átvette az irányítást a színátmenetes festés a szalonokban. Népszerűsége ez idő alatt megjárt már egy hullámvölgyet, most azonban úgy tűnik, Beyoncénak köszönhetően ismét a csúcsra tör.

Fotó: Getty Images

#ombrénaissance hashtag alatt záporoznak a bejegyzések a régi-új hajszíndivatról, melynek neve nem véletlenül elegyíti Beyoncé legutóbbi albumának, és aktuálisan zajló turnéjának nevét. Mindenki Queen Bey-je ugyanis határozottan letette a voksát a frizuratrend mellett, hasonlóképp Kendall Jenner, Ana de Armas, vagy Victoria Beckham is, akiket szintén elcsíphettünk már az elmúlt időszakban ombré firzurával.

Hailee Steinfeld ombré frizurával (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Ez az ombré nem az az ombré

2023-ban azonban az ombré hajfestés egészen mást jelent, mint 2010 környékén. Akkortájt a többárnyalat színkülönbség, az intenzív színeltérés vonzotta a téma rajongóit, éles váltással. Ehhez képest most a jóval kifinomultabb színátmenetek a keresettek, melyek – szinte – természetesen folynak át egymásba, így az eredmény a napszítta hatás egy extrább változatához is hasonlatos.

Victoria Beckham ombré frizurával (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

5-6 színárnyalat-eltérés helyett elég a 2-3 is, melyet érdemes nagyobb hajhosszon megvalósítani. Ennek köszönhetően lenövesztése is kényelmesebb, ha idővel megunnánk ezt a hajfestési divatot is.