Krémmánia magazin

Mutatjuk a fényvédőt, ami ledöntheti trónjáról az Eucerin Oil Controlt

Ha kombinált vagy zsíros bőrre keresünk fényvédőt, előbb-utóbb biztosan a kosarunkba kerül az Eucerin Oil Control. Kategóriája top fényvédői közé tartozik, egyúttal a márka legnépszerűbb terméke a Krémmánián, de könnyen lehet, hogy ez után a nyár után másik arcra való fényvédőről fogjuk elmondani ugyanezeket. Éppenséggel egy másik Eucerin fényvédőről.

Nemrég jelent meg ugyanis az Eucerin Sun Hydro Protect, ami nemcsak leírása alapján tűnik vonzónak, de az első vélemények szerint is kipróbálásra érdemes kozmetikummal állunk szemben.

Amit ígér:

  • Magas szintű fényvédelem az UVA- és UVB-sugárzás, valamint a HEVIS-fény (nagy energiájú látható fény) ellen.
  • Ultrakönnyű, gyorsan beszívódó formulájú, amely szinte láthatatlan a bőrön.
  • Felvitel után nem hagy ragacsos, zsíros érzetet a bőrön.
  • Minden bőrtípusra, akár az érzékeny bőrre is.

Amit írtatok róla:

  • “Ez a fényvédő könnyű, beszívódik, nem lettem pattanásos tőle, az illata nekem nagyon tetszik és puha, hidratált érzésem van a használatakor.”
  • “Újrakenésnél sem volt gond a pergéssel.”
  • “Könnyű, hamar beszívódik, nem is érzed a bőrön. Lehet rá sminkelni, nem fénylik a bőr tőle zsírosan, de én le szoktam picit púderezni.”
  • “Olyan mintha semmi sem lenne az arcomon, nagyon jó érzés viselni.”

A megfelelő fényvédelem mellett a krém igyekszik gondoskodni arról is, hogy az UV-sugárzás káros hatásait mérsékelje. Ehhez az édesgyökér gyökérkivonatából nyert gyulladásgátló, valamint antioxidáns és antimikrobális tulajdonságairól ismert glicirretinssavat tartalmaz a krém. Ez utóbbi komponens egyedülálló a természetes DNS-kijavító folyamatok szabályozásában és támogatásában az UV-fény által károsodott bőrön.

A márka a teljes Sun termékcsaládjban használja e két összetevőt, továbbá Licochalcone A-t is, amely az UV-sugárzás és a nagy energiájú látható fény hatására létrejött szabadgyökök semlegesítésével segíti védeni a bőrt a sejtkárosodással szemben.