Krémmánia magazin

Latte makeup – sminktrend, ami letarolta a TikTokot

A napcsókolta hatás új köntösben hódít idén, ha kedveled a bronzos árnyalatokat, a latte makeup trend az, amire szükséged van. A TikTok legújabb kis kedvence sutba dobja a pirosítót és a monokróm sminkek legdögösebb nyári verzióját tárja elénk.

Fotó: Instagram/taniellejaimua

A fotó, ami miatt a sminkelési mód felkapottá vált, még 2018-ban készült, a bronzos hatású arcsminket anno Tanielle Jai sminkmester készítette. Idén latte makeup néven találjuk tehát meg a trendet, ami alapvetően a bronzos, barnás árnyalatokból építkezik. Ám akárcsak a tejeskávé esetén, itt is megannyi árnyalatban bukkan elő a barna és határozza meg a teljes sminket, épp ezért egyáltalán nem csak a meleg árnyalatok éltetéséről van szó.

Fontos, hogy tudjuk, a hűvös vagy inkább a melegebb színtónusok állnak jól, és aszerint válasszuk ki a bézsek és barnák különféle árnyalatait.

@taniellejaimua Caramel tones arent for everyone so i wanted to show you the cool toned version for those who are fairer or lean cooler! #lattemakeup #cooltonedmakeup #coolundertone #paleskin ♬ original sound - Tanielle Jai

A sminkek esetén a finish ragyogó, ám a dewy hatás mérsékelten jellemzi, és egyforma hangsúllyal érvényesül a szem- arc- és szájsmink esetén. Nem kimondottan száj- vagy szemhangsúlyos sminkekről van szó, inkább egy nyári barnulás ihlette, arcunk minden négyzetcentijére kiterjedő makeup.

@julianaherzwastaken My attempt at “latte” makeup. Now this is a trend I’m down for 😍 #lattemakeup #makeuptutorial ♬ Oh, Pretty Woman - Remastered - Roy Orbison

Így készítsd el a latte sminket

Erős fedésű alapozó helyett elég ha színezett fényvédőt, BB- vagy CC-krémet használsz, tehát olyan készítményt, ami a lehető legtermészetesebb eredményt nyújtja. Ha eldolgoztad bőrödön, jöhet egy szépen összeállított kontúrpaletta!

Az arc kontúrozásához vigyél fel sötétebb tónusú színből a homlokon a hajvonalhoz, az orron a középvonal két oldalára, valamint az orcákra és az áll vonalára. Jól dolgozd el a színt, majd jöhet a korrektor vagy a kontúrpalettád világosabb árnyalata. Bőrszínednél egy, max két árnyalattal világosabb színű terméket válassz, a túl nagy kontraszt művivé tenné a hatást, és épp a napcsókolta jelleg veszne el. Dolgozd el a szemek alatti területen (ide inkább a korrektorból vigyél fel), az orrod környékén, az álladon és a homlokodon, ügyelj rá, hogy a világosabb és sötétebb területek színe észrevétlenül olvadjon egymásba. Ha szükséges, egy kis áttetsző púderrel fixáld az eredményt.

Ha tovább fokoznád a bronzos hatást, vigyél fel egy lehelletnyit bronzosítódból a kontúrozás fölé (tehát ahová a sötétebb árnyalatból került). A pirosító ezúttal elmarad, ne is keresgéld, helyette a világos területeket finoman kiemelheted egy kis highlighterrel.

@danielllestrada Love this ☕️ trend from @Rachel Rigler ✨ #makeup #makeupartist #makeupvideos #makeuptiktok #makeuptutorial #glowymakeup #lattemakeup #bronzymakeup #bronzymakeuplook #smokeyeye #smokeyeyelook ♬ original sound - Danielle Estrada

A szemsmink nem más mint egy jól sikerült, barna árnyalatokban játszó füstös smink. A tökéletes befejezéshez használj barna szemceruzát és barna szempillaspirált. A szemöldököt definiáld, alakítsd ki az ívét, hangsúlyozd, de került a művi hatást, a túl éles határvonalakat – ezek amúgy sem divatosak.

Az ajkakra is a barnás árnyalatok közül válassz egy hozzád passzoló nude színt, ceruzával érdemes kontúroznod is ajkaidat. A rózsás-pinkes árnyalatok most nem játszanak, ellenben a szájfények előnyt élveznek.

@yhkayla You know im obsessed with this concealer 😍 latte bronzy makeup on brown skin @Valentino.Beauty #lattemakeuplook #bronzeymakeup #stepbysteptutorial #valentinobeauty ♬ Stylish Jazz HipHop - Future Oriented Triad