Krémmánia magazin

Készítsd az orrod, ezeket a parfümújdonságokat garantáltan meg akarod majd szagolni

Egy csokorba gyűjtöttük nektek a nagy illatmárkák parfümújdonságait, amelyek epekedve várják, hogy az ismerkedés jeléül tesztcsíkra fújjátok őket. Virágos vagy épp gyümölcsös újragondolt alkotások egyaránt vannak köztük, és meg kell hagyni, a designra is nagyon adtak a márkák.

Giorgio Armani – Sí EdP Intense

“A Sì azelőtt az erő előtt tiszteleg, amely mer igent mondani. Egy olyan döntést képvisel, amelyet értelem és érzelem egyaránt vezérel. Amikor Sì-t mondunk, igent mondunk a szenvedélyre, a szabadságra, a szerelemre és önmagunkra, és merészen felvállaljuk a modern nőiesség megjelenését” – áll az illat leírásában.

Az új üveg nemcsak újratölthető, de vonzó is, az illat neve mint arany dekor igazán elegáns. Olyan, amit szívesen nézegtünk, vagy kitesszük fő helyre a szobánkban. Az illat maga egy ciprusos, ámbrás, gyümölcsös elegy, amelyet a lédús és zamatos feketeribizli nektár nyit. Ezt a természetesen üde hatást keltő illatjegyet egészíti ki a damaszkuszi
rózsa a maga aromatikus virágos frissességével és a füstös és fűszeres fekete tea, amelyeket az alapjegyekben megjelenő vanília tesz teljessé.

A márkától az eredeti Sí illat a legnépszerűbb parfüm a Krémmánián, kíváncsian várjuk, hogy ez az új, intenzív változat mennyire nyeri el a tetszéseteket.

Boss Alive Parfum

“Ez a felemelő új illat hívogat, hogy élj úgy, akárcsak egy vezető, az által, hogy megteszed mindazt, ami téged leginkább éltet” – mondja a márka az újdonságáról.

Az új illat a Boss Alive negyedik kiadása, mely egy ámbrás-fás-virágos kompozíció, amiben a jázmin a bőr és vetiver jegyekkel lép fúzióba. A meleg virágok pozitív energiát árasztanak, amíg a bőr-akkordok energikus ámbrás jegyekkel gazdagítják az illatot. A vibráló, fás akkordok a magabiztosság és az erő lenyomatai.

Az első Krémmániás vélemény alapján izgalmas, nőies illat, jó hír, hogy kifejezetten tartós és a szilázs is erős, nem kell tartanunk tőle, hogy pár óra után faképnél hagyja viselőjét. Közepesen édes parfüm, amit a jázmin illatjegy határoz meg.

Lancôme Idôle Now EdP

“Az Idôle Now a változást megtestesítő nők közösségének illata. Új távlatokat nyit a modern parfümkészítés előtt, új aspektusokkal bővíti az illatok palettáját, és ezeket egy erőteljes, megalkuvást nem ismerő kompozícióba foglalja” – olvasható a sajtóanyagban az újdonságról.

Virágos illatában a körte frissessége, az ikonikus tiszta akkordok ragyogása és a pacsuli vibráló fássága érvényesül. Azonnal felismerhető, erőteljes, virágos-borostyános chypre kompozíció. Az Idôle esetében első alkalommal kerül sor a rózsa esszencia és a desztilláló víz elegyítésére, és ezáltal jött létre az Idôle Now szívének sugárzó, üde jegye. Az orchidea természetes lenyomata, amelyet a különleges headspace technológia segítségével állítanak elő, a maláj orchidea gyönyörű púderes aromáit tárja elénk. A virág illatkompozícióját annak természetes formájában, mintegy „illatfényképként” rögzítő technológia lehetővé teszi a parfümkészítők számára, hogy reprodukálják azt anélkül, hogy a növényt le kellene szüretelniük vagy károsítaniuk kellene. A kibővített vanília duó kétféle vaníliából áll: forrázat mellett újrafeldolgozott alapanyagból származó, természetes eredetű vanillint is tartalmaz – a biotechnológia segítségével a vanillin második életet és új formát kap.

Ahogyan egy Krémmániás véleményezésben olvashatjuk róla: “Bőven el tudom képzelni, hogy az év 365 napján megállja a helyét, kb. bármilyen alkalomra. Nappalra nem túl sok, estére nem túl kevés, kánikulában sem akar megfojtani és télen is el tudom képzelni, hogy teljesen viselhető. Van benne valami friss, lendületes, majdnem gyümölcsös fiatalosság, nekem gyanús, hogy nem osztottak meg minden illatjegyet, amit tartalmaz, kicsit összetettebbnek érzem, mint rózsa-orchidea-vanília és puszi. Engem megvett, aztán én is őt.”

Nina Ricci Nina Le Parfum

“A Nina Le Parfum megjelenésével egy egészen új, meglepő korszak köszönt be a Nina Ricci illatvonalban, amelyhez Harris Reed, a Nina Ricci kreatív igazgatója egy olyan kampányt álmodott meg, melyben a nőiesség újfajta eszméjéhez egy új hősnőn keresztül kerülhetünk közelebb. Ez a nő nem fél kockáztatni és belefeledkezni hipnotikus táncának szédítő izgalmába. A Nina fejre állítja a világot” – mutatkozik be az illat.

A Nina Le Parfum a Nina by Nina Ricci vonal legvakmerőbb illatának tartják, ami egy almatrió robbanásával szólítja meg viselőjét, amelyeket az újrafelhasznált olasz citrom jegyei fokoznak. A szívjegyekben a narancsvirág, gardénia és tubarózsa kifinomult fehér csokra tetszeleg, virágos felhangot adva az illatnak. Az alapjegyekben az érzéki ámbra a meleg vaníliával alkot érzéki elegyet.

Már az első vélemények is befutottak róla a Krémmánián, Scara például többek közt azt írta, “Ebben a Le Parfum verzióban visszavettek az alma fanyarságából és kicsit mélyebb alapot adtak neki. Természetesen ettől még az illat friss maradt, télen-nyáron hordható és egyértelműen Nina.”