Krémmánia magazin

Ráfújnád a pasidra? YSL MYSLF Eau de Parfum

Nem küszködtek a magáhangzókkal az YSL-nél, mikor új férfi illatuk nevéről kellett határozni, helyettük jó adag játékosságot rejtettek el az elnevezésében. Az EdP YSL MYSLF névre hallgat, amit olvashatunk myself, azaz önmagamnak is, ám egyúttal a márka kezdőbetűit is magába foglalja. Az YSL hidat képez az M és az F, vagyis a maszkulin és a feminin között és akár így is olvashatók: MY YSL Fragrance – az én YSL illatom.

Ennyi nyelvészkedés után pedig térjünk is rá, milyen parfümhöz kérte fel a márka Austin Butlert illatnagykövetnek. Az Yves Saint Laurent férfi illatai mindig is azzal a céllal készültek, hogy egyszerre legyenek frissek és érzékiek, szelídek és csábítók. A világos és a sötét közötti dinamikus feszültségre épülnek, az új illat pedig egy lépéssel tovább viszi ezt az állásfoglalást.

A MYSLF egy finomra hangolt, kiegyensúlyozott illat, amely a fás illatcsaládot virágokkal egészíti ki, e tekintetben pedig ez az első ilyen jellegű illata a márkának. Az illat a kezdetekben egy intenzíven friss és vibráló akkordot tár elénk, a bergamott szikrázó mivoltát. A bergamottnak ezt a tulajdonságát úgy alkották meg, hogy a gyümölcs életteliségét adja vissza a szüret kezdetén. A narancsvirág megnyerő, érzéki illata azonban a MYSLF szíve, ami meghatározza a parfümöt. Merész, mégis teljesen természetes választás, hiszen évszázadok óta hagyományosan használják férfi illatokban.

Az alapjegyben az Indonéziából származó pacsuli szív és az Ambrofix™ vár ránk. Utóbbi egy 100%-ban természetes, cukornádból nyert biotechnológiai anyag, olyan fás-ámbrás jegyet ad, amely hosszan tart anélkül, hogy bárki is soknak érezné a jelenlétét. Az érzéki és meleg fás jegy lágy erőt kölcsönöz az illat jellegzetes narancsvirág aromájának.

Az új parfümhöz persze kellett egy új üveg is

Elegancia, esszenciális luxus, ami eszünkbe juthat róla. Az YSL esszenciáját megragadó, radikális, karcsú sziluett. „A férfiasság új kifejezését akartam megteremteni, finomabb érzéki hangulattal, szembefordulva a hagyományos ’Légy nagy.  Légy férfias’ üzenettel” – magyarázza Suzanne Dalton tervező, aki az Yves Saint Laurent számára a Libre és a Y díjnyertes üvegeit is megalkotta.

A MYSLF üvegek és dobozok nem csak szépek, de újrahasznosíthatók is. Az üvegek újrahasznosított üveget tartalmaznak, a dobozok pedig FSC™ MIX tanúsítvánnyal rendelkeznek. A minden kiszerelésben újratölthető (a 10 ml, 40 ml, 60 ml és 100 ml-es MYSLF Eau de Parfum üvegek külső csomagolásán is ott díszeleg a „refillable” felirat) üvegeknek hála kevesebb csomagolóanyag kerül felhasználásra. A MYSLF Eau de Parfum 150 ml-es utántöltő üvege is újrahasznosítható, újrahasznosított üveget tartalmaz, csökkentve a tiszta üveg felhasználását.

Austin Butler – a férfi, aki megtestesíti az illatot

Az Oscar-díjra jelölt Evis filmmel egy csapásra a figyelem középpontjába került Austin Butler, akiben a parfüm alkotói, illetve a márka igazgatói meglátták a tökéletes nagykövetet. Miért?

Azt írják róla, “teljesen elfogadja önmagát. Az összes különféle arcát, ami ő maga. Az összes különböző arcát, amit a jövő rejt. Érzékeny és nem ismer megalkuvást. Magabiztos, de megközelíthető. Hiteles, de igen sokszínű, ahogy az egy rendkívül tehetséges művészhez illik. Senki sem testesíthetné meg hitelesebben az új illatot. Nincs még egy férfi, aki meggyőzőbben képviselné az YSL modern férfiasságát, és aki osztozik a márka értékeiben és elképzeléseiben.”

Tény, hogy generációjának egyik legelismertebb színésze, a feltörekvő sztár már a legnevesebb rendezőkkel, Quentin Tarantinóval, Baz Luhrmannal, Jim Jarmushsal és Jeff Nicholsszal is dolgozott együtt, Denis Villeneuve-vel pedig a Dűne: Második rész filmet forgatta. Az Elvis filmben nyújtott alakítása megmutatta, hogy egyedülálló módon képes összetett, lenyűgöző karakterek megformálására – emberként és legendaként egyaránt. Három év kemény munkáját Oscar-jelöléssel ismerték el, emellett Golden Globe- és BAFTA-díjat kapott a legjobb színészi alakításért.

Az YSL MYSLF illat augusztus 24-én kerül a polcokra Magyarországon.