Krémmánia magazin

Újraalkották az ikonikus Dior illatot

Hozzányúlni egy sikeres parfümhöz nem kis kockázattal jár, a Dior azonban úgy tűnik, meglépte. A J’adore legnépszerűbb flankerét, a J’adore L’Ort nem más, mint Francis Kurkdjian parfümőr alkotta újra.

Az 1999-es anyaillatnak 2010-ben jelent meg J’adore L’Or néven variánsa, amelyet 2017-ben újragondoltak, akkor még François Demachy parfümőr segítségével. Mindkét változat nagy népszerűségnek örvendett, kíváncsian várjuk, hogy a Kurkdjian vezetésével bemutatott J’adore milyen fogadtatást fog kapni. A parfüm a J’adore-t alkotó virágok szépségét mutatja be azáltal, hogy felerősíti árnyalataikat és kiemeli színeiket. Összességében lágyabb, melegebb illatváltozatot köszönhetünk.

A Dior J’adore L’Or alkotóelemei közt találjuk a narancsvirág abszolútot, a jázmin grandiflorumot, némi rózsás jegyet, ylan-gylangot, gyöngyvirágot és ibolyát. A parfüm elegáns és kifinomultan nőies, klasszikus, ám mégis modern. Kifejezetten hosszan tartó illat.

Az üveg formája is megújult, a nyaklánc díszítés helyén egy tükörfényes, arany lap van – mintha csak olvasztott arany burkolta volna be az üveget, ami állítólag szintén az illat tiszta melegségére kíván utalni.

Kurkdjian egyébként nemcsak egyszeri felkérésre dolgozott a Diorral, a Parfums Dior kreatív igazgatójaként 2021 óta egyengeti a luxusillatok sorsát.