Krémmánia magazin

A Louvre ihlette a Lancôme álomszép sminkkollekcióját

Nem akármilyen sminkkollekcióval rukkolt elő a Lancôme. Párizs világhírű múzeuma, a Mona Lisának is otthont adó Louvre csókolta homlokon az alkotókat.

A Lancôme és a Louvre Múzeum együttműködése a művészet szeretetét és a Lancôme ikonikus termékeinek minőségét ötvözi. A kollekció során megújult külsőt kapott az Advanced Génifique fiatalság aktiváló szérum, amelynek fő célja, hogy megerősítse a bőrbarriert és csökkentse a bőröregedés látható jeleit. A fekete üvegcse külsejét a szobrászat és a művészi női alakok inspirálták.

A L’Absolu Rouge Matte rúzsok kínálata 4 új árnyalattal bővült a kollekció keretében. Az újdonságok kupaját Lemoyne Saint Paul La Nymphe Echo nevű, fekvő női alakot ábrázoló szobrának egy részlete díszíti.

A Louvre kollekció központi darabja azonban szerintünk az exkluzív megjelenésű szemhéjpúder
paletta, melynek árnyalatait a Louvre Richelieu szárnyának színei inspirálták. A Richelieu Wing Face & Eyeshadow Palette díszítése nem mást, mint egy francia szobrász, Edme-François-Étienne Gois Corinne nevű márvány mellszobrának egy részletét ábrázolja, és a női alak arcának egy részletét láthatjuk viszont a paletta nyomataként is.

A kollekció teaser videójában a márka sminknagyköveteinek sorában ott találjuk természetesen Zendayát is, aki 2019 óta képviseli a márkát.