Krémmánia magazin

5+1 tipp, hogyan regeneráld a hajadat strandolás előtt, alatt, után (x)

Észrevetted, milyen szárazzá tud válni a haj már egy hosszúra nyúlt strandolástól is? Hát még nyaralás végére! Sprődebb lehet, fakulhat a hajszín, a hajtömeg fénye megkophat. Persze csak akkor, ha elfelejtjük hajápolásunkat az extra igénybevételhez igazítani. A meleg levegő, a finom homokszemcsék, a napsugárzás, valamint a víz – legyen az sós vagy klórozott – erősen roncsolják hajszálainkat. Hogy ezt elkerüljük, elég néhány apróságra figyelni, jó hír, hogy némelyik egy fillérünkbe sem kerül.

1. tipp: Viselj kendőt, kalapot

Bármilyen is legyen öltözködési stílusod, biztosan van már egy (vagy több) nyári kalap, sapka vagy kendő a ruhásszekrényben. Válaszd ki a neked tetszőt, viseld a strandon, és máris rengeteget tettél érte, hogy megóvd frizurádat. A kalapok ráadásul nemcsak a hajszálakat, de a fejbőrt is védik a leégéstől.

2. Tipp: Nem kell mindig lemerülni

Hosszabb nyaralás alatt érdemes beiktatni egy-egy napot, amikor nem merülünk a víz alá, és így hagyunk egy kis plusz időt a hajunknak regenerálódni. Ám ha igazi vízicsibe vagy és ezt csak nagy szívfájdalmak árán tennéd meg, ugorj további tippjeinkre, meglátod, beválnak!

3. Tipp: Minden este moss hajat

Fontos, hogy minden strandolós nap végén alaposan kiöblítsd a tenger sóját, a medence klórját a hajadból, hogy azok minél rövidebb ideig roncsolják a hajszálakat. A samponozás után semmiképp se hagyd le a balzsamot, és ha lehet, válassz regeneráló típusút belőlük. A drogériák polcain szuper áron is találtok már bevált készítményeket, ilyenek például a bio echiancea- és bio jojobakivonattal, növényi glicerinnel és L-argininnel gazdagított alverde Sensitiv Sampon, vagy a Balea Natural Beauty Regeneráló Hajbalzsam. Utóbbi direkt a sérült és igénybevett haj számára lett kialakítva, hogy az fényesebb, ápoltabb legyen, javítsa kifésülhetőségét.

4. tipp: Szánj időt a haj regenerálására

Egy jó sampon és balzsam már fél siker, érdemes azonban beszerezni melléjük egy hajtípusnak megfelelő plusz ápoló készítményt is, ami az extra igénybevételt kompenzálja. Ilyen lehet egy hajkúra, extra hajpakolás, amik intentív regenerálást nyújtanak. A Balea Professional Oil Repair hajkúra például az erősen sérült haj számára keratin és argán olajat tartalmaz, javítja a hajszálak szerkezetét, hidratáltságát, segíti kifésülhetőségét. Kiszerelése kifejezetten utazóbarát, 4,44-es értékelése pedig szuper.

Ha kiadós mennyiséget keresel, amit hosszú távon is szívesen használnál, próbáld ki a Balea Professional Beautiful Long regeneráló hajkúrát, ami egy keratint és magnólia-kivonatot tartalmazó, extra adag ápolást és fényt biztosító pakolás az igénybevett, hosszú haj számára. Értékelése nálunk 4,25, ami abszolút kipróbálásra érdemessé teszi. Alternatíva lehet rá az alverde Regeneráló Hajápoló Vaj, ami bio sheavajjal, bio avokádóolajjal és kakaóvajjal regenerálja és erősíti a hajat. Szintén tartalmaz növényi keratint, ami megzabolázza az igénybevett és töredező tincseket.

5. Tipp: Add meg hajadnak ezt a kis pluszt minden nap

Strandidénytől függetlenül is érezheti úgy hajad, hogy szüksége van egy kis plusz ápolásra, hogy hidratáltabb, puhább, fényesebb legyen – hát még ilyenkor! Ebben lehet segítségedre egy hővédős hajszérum, ami simítja a hajszálak felületét, csökkenti a töredezést és plusz ápolást nyújt. A Balea Professional Plex Care szérum háromszoros proteinkomplexszel és aminosavakkal éppen ezt teszi. Beválhat helyette vagy mellette a Langhaarmädchen Instense Repair hajolaj is, ami kókusz- és buritiolajjal nyújt intenzív ápolást. Értékelése nálunk nagyon jó, 4,41-es jelenleg.

A051.23_Krémmánia_Article_Products_851x479px_3A051.23_Krémmánia_Article_Products_851x479px_2A051.23_Krémmánia_Article_Products_851x479px_1
< >

+1. Tipp: Szerezz be egy hajbontó fésűt

Minél hosszabb a hajad, annál fontosabb, hogy rendelkezz egy hajtípusodnak megfelelő hajbontó kefével. A víztől csöpögő hajnak persze a legszuperebb szerzeménnyel se ess neki, várd meg, hogy már valamelyest megszáradjon. Nedvesen a haj szerkezete jóval sérülékenyebb, könnyebben roncsolódik a kócbontástól.