Krémmánia magazin

Mi tud a The Ordinary pink széruma?

Úgy tűnik, nem hagyhatta ki a Barbie-mániát a The Ordinary sem, legújabb széruma olyan pink-puncs színben tündököl, ami látszólag tökéletesen szembemegy az eddig képviselt minimalista/tudatos bőrápolási szemlélettel. De mit rejt az üvegcse?

A szérum a The Ordinary Soothing & Barrier Support Serum nevet kapta, és már ebből is sejthető, a készítmény a sérült bőrbarriert kívánja javítani, csökkenteni a diszkomfortérzetet, nyugtatni azt, hogy csökkenjen a bőr pirossága is.

Sűrűbb, emulzió jellegű készítményről van szó, ami az ajánlás szerint minden bőrtípus számára megfelelő lehet, ha a fenti bőrproblémákról van szó. Illat- és alkoholmentes, aktív hatóanyagai közt olyan, a bőrnyugtatásban bizonyított képességű komponenseket találunk mint

  • galluszsav származékokat, egész pontosan a galluszsav 3 aktív formáját is, melyek kombinációja bőrnyugtató hatású, csökkenti a külső irritáció miatti bőrpírt.
  • bisabololt, a köztudottan kiváló bőrnyugtató hatású összetevőt, ami szintén csökkenti a pirosságot.
  • ceramidokat, amik a bőrbarrier egészséges működése szempontjából szuper fontos összetevők.
  • 2%-nyi niacinamide-ot, ami többek közt segíti a bőr hidratáltságát és ekkora mennyiségnél valóban erősíti a bőrbarriert.
  • cukor alapú komponenseket, amik szintén a bőr megfelelő hidratáltságának fenntartását segítik.
  • egy bőrnyugtató komplexet, amiről sokat nem tudtunk meg a márka oldaláról sem, de ez is a bőrbarriert erősíti.
  • többféle ázsiai gázló kivonatot, asiaticoside, madecassic acid és asiatic acid is megtalálható a készítményben.
  • B12 vitamint, ami csökkenti a bőrszárazságot és a bőr pirosságát, ezzel támogatva a bőrbarrier egészséges működését, miközben a szérum pink színét is neki köszönhetjük.

A feltűnő árnyalat tehát ezúttal nem csak figyelemfelkeltésre való, de a bőrápolás szempontjából is várhatunk tőle pozitívumokat – még ha nem is a B12 vitamin számít a bizonyítottan legütősebb összetevőnek a készítményben.