Krémmánia magazin

Micsoda sminkek! Best of válogatás a Milánói Divathétről

A divathetek forgatagában mindig izgalmas látni, milyen sminkeket álmodnak meg egy adott kollekcióhoz. Bár esetükben a cél az, hogy a ruhák köré álmodott érzést és üzenetet minél jobban át tudják adni a nagyközönségnek, e sminkek önmagukban is iránymutatók és meghatározók, ha a trendekről van szó. Épp ezért mutatunk most egy válogatást a Milánói Divathétről, ahol legutóbb a 2024 tavaszi-nyári szezon legjeit vonultatták fel.

Fotók: Getty Images

A pinkes árnyalatok úgy tűnik, jövőre is velünk maradnak, és ez nemcsak a rúzsokra, pirosítókra korlátozódik.

Aniye Records – Fotó: Ferda Demir/Getty Images

A lendületes ívű cicaszemsminkek több stílusban is felbukkantak, minden esetben karakteressé téve a tekintetet.

Luisa Spagnoli – Fotó: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images
Moschino – Fotó: Ferda Demir/Getty Images

Ha az ajaksminkekről van szó, az érzéki vörösök, bogyós gyümölcsös árnyalatok kedveltek lesznek. Ha őket választjuk, kapják meg sminkünk főszerepét!

N°21 – Fotó: Lorenzo Palizzolo/Getty Images
Max Mara – Fotó: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images

A természetes hatású sminkek szezonról-szezonra jelen vannak, nem lesz másként jövő tavasszal sem. Legfőbb meghatározójuk a ragyogó arcbőr és az üdeség lesz, így hát az arcápolást ezentúl sem lesz érdemes elhanyagolni.

Ermanno Scervino – Fotó: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images

Szezonok óta próbál erőre kapni a láthatatlan szemöldökök trendje, ami több kifutón is megjelent, gyakran aligsminkek társaságában. Azt azért nem állítanánk, hogy a színek ekkora szintű megvonása az arctól mindenki számára előnyössé teszi a hétköznapi megjelenést, ám a sminkelés egy izgalmas kísérletezés, játékosság is. Semmi sem végleges és visszavonhatatlan, amit a sminkekkel teszünk. Miért ne próbálnánk ki, hogyan áll, ha “eltüntetjük” a szemöldökünket? Legfeljebb megállapítjuk, hogy soha többé nem teszünk ilyet.

Ermanno Scervino – Fotó: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images
Ferragamo – Fotó: Saverio Marfia/Getty Imagesű

Ugyanez a játékosság és nyitottság hatja át azokat a sminkeket is, amelyek a pirosító használatát gondolják tovább, terjesztik ki a halánték vagy akár a homlok területére is. Esetleg összedolgozzák a szemsminkkel, a highlighterrel, hogy egységes, izgalmas egészt alkossanak. Bulisminknek nem rossz kiindulási alap ez a gondolatmenet.

Francesca Liberatore – Fotó: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images