Krémmánia magazin

Újdonságok, amikkel felturbózhatod az arcápolási rutinod (x)

Ha úgy érzed, az elmúlt hetekben arcbőröd szárazabbá vált, picit jobban feszül, és láthatóan valami másra, többre vágyik, nem vagy egyedül. Ősszel mindannyiunk bőre intenzívebb ápolást igényel, a gond csak az, hogy általában se több időnk, se nagyobb anyagi keretünk nincs rá.

Megoldás azonban mindig van, egy ilyet állítottunk össze mi is. Olyan arcápolókat mutatunk be a dm kínálatából, amelyek aktív hatóanyagokban gadzdagok, kedvező az áruk, és használatuk is kényelmes.

Kezdjük az arctisztításnál

Az arcápolási rutin ugyan eltérő reggel és este, alapvetően a következő lépéseket fontos, hogy tartalmazza:

  • arctisztítás
  • hidratálás
  • fényvédelem.

Este ehhez adódik hozzá a megfelelő sminkeltávolítás, illetve kerül ki a képből a fényvédő használata. Fontos, hogy a sminklemosáshoz gyengéd készítményt használjunk, érdemes parfümmentes, alkoholmentes kozmetikumot választani. Olyat, ami hidratáló és bőrnyugtató összetevőket is tartalmaz. Ilyen a niacinamide, a glicerin és a panthenol is, amik különösen sokat érnek, ha a szemsmink lemosására is használnánk a terméket. Jó választás lehet ehhez a Balea MED 2in1 ultra szenzitív arctisztító tej, ami a nagyon érzékeny, allergiára hajlamos bőr számára is megfelelő.

Míg reggel elég egy gyengéd arctisztítóval arcot mosni, este javasolt a double cleansing, vagyis a dupla arctisztítás. Így biztosan eltávolítjuk bőrünkről a sminkmaradványokat, a szennyeződéseket, a fényvédő krémet, és következő lépésben majd a szérumok hatóanyagai is jobban felszívódnak.

Első lépéshez használhatunk ehhez micellás vizet, például az alverde NATURKOSMETIK Micellás arctisztító víz Hydro, vízhiányos bőrre, amit azért ajánlunk különösen, mert formuláját algakivonattal és hialuronsavnal is gazdagították, alkoholmentes, Cink PCA tartalma pedig anélkül csökkenti a bőr pirosságát, hogy kiszárítaná azt.

Jó választás lehet a Balea MED Ultra szenzitív arctisztító víz nagyon érzékeny, allergiára hajlamos arcbőrre is, ami a nagyon érzékeny, allergiára hajlamos bőr számára is alkalmas, ugyanis nem tartalmaz alkoholt, parfümöt, parabéneket és színezéket sem.

A280.23_Krémmánia_product_1200x800px_4A280.23_Krémmánia_product_1200x800px_3A280.23_Krémmánia_product_1200x800px_2
< >

A megfelelő arctisztítás után jöhetnek az extra törődésért felelős kozmetikumok!

Ezek nem mások mint a tonerek és szérumok. Előbbiek alapvetően plusz hidratálást nyújtanak, könnyed, vizes állaguknak köszönhetően reggel este bátran használhatjuk őket. Zsíros bőrre különösen jó választások, hisz nem nehezítik el azt, mégis felturbózhatják az arckrém hatását.

A szérumok rajtuk is túltesznek. Ezek azok az aktív hatóanyagokban gazdag készítmények, amik közt minden bőrproblémára találunk megfelelőt, és minden bőrtípus találhat olyat, mely a legoptimálisabb módon fejti ki hatását.

A dm kínálatából két szérumot is választottunk, amik kipróbálásra érdemesek. Egyikük a  Balea MED Ultra szenzitív intenzíven ápoló szérum igénybevett és érzékeny bőrre, ami hétszeres hialuronsavat és Q10-koenzimet is tartalmaz, továbbá bőrnyugtató hatású ektoint, panthenolt és allantoint is. Természetesen ez is parfüm-, parabén- és színezékmentes formulával készült.

A másik szérum nemcsak célzott hatóanyagokat tartalmaz, de célzottan az érzékenyebb bőrterületek ápolására is készült. Egy szem- és ajakkörnyékápoló szérumról van szó, ami simítja, feszesíti a szemek és ajak körüli érzékeny bőrt. A Balea Szem- és ajakkörnyék-ápoló szérum Beauty Hyaluron, miként a neve is elárulja, egy hialuronsavban gazdag készítmény. Pótolja a bőr természetes vízháztartását, így csökkenti a ráncok mélységét, használatától a bőr láthatóan és érezhetően rugalmasabb lehet.

A280.23_Krémmánia_product_1200x800px_5A280.23_Krémmánia_product_1200x800px_1
< >

A szérumok használata nagyon egyszerű: pár cseppnyit az ujjunk segítségével eloszlatunk a tiszta arcbőrön, az arcon, nyakon és dekoltázson, és már készen is vagyunk. Pár perc alatt felszívódnak, majd folytathatjuk a bőrápolást az arckrémmel.

Egy jó hidratáló krém mindenkinek kell

Míg a szérumok kiválasztásakor bőrproblémáink alapján érdemes dönteni, úgy az arckrém esetén bőrtípusunk határozza meg, mit használunk. A zsírosodásra hajlamos és a száraz, netán extra száraz bőr mást igényel. Előbbi a könnyedebb állagú termékeket szereti, még akkor is, ha vízhiánnyal társul. Míg utóbbi a több emollienst tartalmazó, krémes állagú termékeket kedveli, amik gazdagok olyan hatóanyagokban, melyek segítik megakadályozni a víz távozását a bőrből.

Mi most egy izgalmas hibrit krémet ajánlunk, az alverde NATURKOSMETIK Arcápoló krémgél hialuronnal és algakivonattal, vízhiányos bőrre ugyanis állagának köszönhetően a zsíros bőr számára is kényelmes, ám emolliensekben gazdag, így a szárazabb bőr is megfelelő gondoskodásban részesül. A hialuronsav és a glicerin gazdagon hidratálják és felfrissítik a bőrt, könnyedsége okán nappal fényvédő, smink alá is kényelmes.

Nehéz a választás? Bizonytalan vagy, melyik kozmetikum lehet megfelelő?

Látogass el a dmLIVE felületére, ahol interaktív tanácsadással segítenek az élő adás ideje alatt, és azonnali vásárlási lehetőség, exkluzív ajánlatok is rendelkezésre állnak a nézők számára. Minden héten új témákkal jelentkeznek, és beszélgetőpartnerek, szakértők részvételével teszik érdekessé a műsorokat. (Az élő adás eléréséhez először regisztrálni kell a dm App alkalmazásban, ami az App Store-ból, valamint a Google Play áruházból is letölthető.)