Krémmánia magazin

Mugler illatkút nyílt Budapesten

Hogy egy parfüm utántölthető, szerencsére ma már nem újdonság, a legtöbb nagy márka már ilyen üvegben kínálja illatát, melyhez beszerezhetjük később az utántöltő kiszerelést is. A Muglernél azonban van egy még fenntarthatóbb, és lássuk be, nagyon fancy módja is a parfüm utántöltésének: az illatkút, amelyből az első már itthon is elérhető a Notino Mammutban.

Meglehetősen úttörő módon, és talán akkor még inkább a luxus érzet fokozására, mint fenntarthatósági törekvésből, de ikonikus illata, az Angel 1992-es bevezetésekor már bemutatta a márka, az első Mugler Fountaint, vagyis illatkutat. Ennek segítségével pedig a parfüm rajongói kétségtelenül egy, a korábbinál fenntathatóbb módon vásárolhatták meg újra az illatot. Évekkel korábban, mint arról szélesebb körben egyáltalán elgondolkodtak volna az illatmárkák.

Az illatkút ötletét egyébként egy régi szokás ihlette. A 18. századi arisztokrácia körében számított luxushóbortnak illatkutakat felállítani a palotákban, hogy azok gondoskodjanak a termek és lakosztályok kellemes illatáról. Egy illatkútnál az úri társaság is utántölthette illatos üvegcséit, megmárthatta benne keszkenőit, nem csoda, hogy nagy népszerűségnek, és igazi fényűzésnek számított.

Mugler illatkútból az évek során már több mint tízezret adtak át szerte a világon, és mostantól közülük egy itthon szolgálja ki a parfümök kedvelőit. Igazi személyre szabott élmény ilyen kútnál utántölteni az üvegcsét, amihez így még az utántöltő változatot sem kell megvásárolni.

Az Angel kézműves, csillag alakú üvege így tényleg hosszú-hosszú évekig piperepolcunk kincse lehet. De nem csak ez. A Mugler Angel Eau de Parfum mellett a Mugler Alien Eau de Parfum és a Muger Alien Goddess Eau de Parfum is újratölthető az illatkútnál.

A szolgáltatás népszerűségét mutatja, hogy állítólag minden 25. másodpercben újratöltenek egy Mugler palackot valahol a világon, és a Mugler illatkutaknak köszönhetően 1,5 millió palackot és 380 tonna üveget takarítanak meg évente.