Krémmánia magazin

Illatok bűvöletében: Megnyílt az első, hazai aromaterápiás üzlet

Feller Adrienne márkája, a Panarom története újabb mérföldkőhöz ért, a Mammut I. földszintjén megnyitott a márka, és egyben az ország első, személyesen is felkereshető, célzottan aromaterápiával foglalkozó mintaboltja.

Fotó: Panarom

Az érdeklődőket a helyszínen több mint 200 olyan természetes mono illóolaj és illóolajkeverék várja, amely egyszerre frissíti fel a lelket és támogatja a szervezetet a legkülönbözőbb élethelyzetekben. A Panarom a kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektetett az aromaterápiás oktatásra. A frissen megnyitott üzletben ehhez híven szakképzett aromaterapeuták fogadják a látogatókat, akik segítenek eligazodni az illóolajok, illatok és gyógyító hatások között.

Tudtad?

A Panarom márka Feller Adrienne vezetésével elsőként honosította meg az aromaterápia kultúráját Magyarországon. A kizárólag minőségi alapanyagokat tartalmazó, 100%-ban természetes illóolajaik, és az ezekből készült, életminőséget javító természetes készítményeik az elmúlt két évtizedben nemzetközi elismertségre tettek szert.

„A természet és a gyógynövények iránti tiszteletemet és rajongásomat az őseimtől kaptam örökségül. Üknagyapám gyógyító ember volt, aki egy vakcina feltalálásáért az Orvos előnevet kapta, királyi és császári elismerésként. Dédnagyanyám ismerte a füvek minden titkát és azokat az egészség mellett a szépség szolgálatába is helyezte. Nagyapám olajütő malmában különleges olajok születtek, melyeknek híre messzire szállt. Akár a levegővétel, olyan magától értetődő számomra a segítés és gyógyítás, mert ez az őseim rám hagyott öröksége. Mint ahogy az is, hogy ebben a gyógynövények és az illóolajok lettek a társaim. A nők és a családok életét jobbá tenni, ez mozgat és lelkesít. Ennek a szellemében hívtam életre a Panarom márkát, melynek alapját a kompromisszumok nélküli magas minőség képezi.” – mondta el Feller Adrienne nyitóbeszédében.

Röviden az aromaterápiáról

Az illóolajok láthatatlan erejükkel nemcsak a természetet képesek otthonunkba varázsolni, hanem finom, parányi molekulájuk révén a legkönnyebben tudnak kapcsolódni az idegrendszerünkkel, hogy aztán pozitív biokémiai változást hozzanak létre. Az aromás növények esszenciái, vagyis az illóolajok, óriási segítséget nyújtanak a hétköznapi életben, az egészség megőrzésében éppúgy, mint a betegségek gyógyításában és a lelki feszültségek feloldásában. Az illóolajok működése tudományosan is jól körülírható folyamat, mérhető eredményekkel és pontosan meghatározható terápiás hatással. Ahhoz azonban, hogy kiváló illóolaj szülessen, gondos termesztés és hozzáértő kinyerési folyamat szükséges, mert csak így nyerhető ki a legfinomabb és legtökéletesebb illóolaj.

Fotó: Panarom

Milyen élethelyzetben tud segítséget nyújtani az aromaterápia?

A természetes, terápiás tisztaságú illóolajok komplex hatásukkal számtalan élethelyzetben képesek enyhíteni a testi és a lelki panaszokon. Jótékony hatásukra jellemző, hogy bár egy-egy problémára célzottan is megoldást jelenthetnek, valójában számtalan járulékos élettani hatással is rendelkeznek. Idegrendszer-harmonizáló, ellazító hatásuk mellett érdemes kiemelni az immunrendszert megerősítő képességüket, emellett pedig fontos támogatást nyújthatnak a várandósság alatt és csecsemőkorban is.

A legnépszerűbb Panarom illóolajak a Krémmánián

A Krémmánián is számos Panarom termék adatlapja érhető el, a márka tucatnyi termékére érkeztek már értékelések szép számmal. Ezek alapján a legnépszerűbb illóolaj az ötcsillagos értékelésű Panarom Immunarom Illóolaj, ami egy immunerősítő, fertőtlenítő illóolaj-keverék. Illatában a  balzsamos szuhar, a görcsöket feloldó dél-amerikai sárga fenyő és a lelket felszabadító niauli keveredik.

4,75-ös értékeléssel büszkélkedhet a Panarom Fénylő Csillag, ami fertőtlenítő, légfrissítő hatású, az ajánlás szerint  jó szolgálatot tesz, ha a kisbabánk beteg, vagy csupán meg akarjuk előzni a betegséget. Főbb összetevői a citrom- és grapefruit esszencia, a levendula-, a mirtusz-, valamint aniauli illóolaj.

A Panarom Édesnarancs Illóolaj ötcsillagos értékelését annak köszönheti, hogy kipróbálói szerint nagyon kellemes illata van, ami ellazít és megnyugtat. Leírása szerint 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajról van szó, amit a növény héjából nyertek ki.