Krémmánia magazin

Sofia Richie Grainge visszahozta a divatba a korrektorozási technikát, amit inkább elfelejtenénk

Míg az könnyeket csal a szemünkbe, hogy az Y2K érát már mint retro és visszahozható időszakot emlegetünk – tegnap volt, tényleg tegnap -, az már inkább megmosolyogtat, mi mindent tapsolnak vissza e dicső időszakból. Most épp egy korrektorozási technikát, aminek semmi köze a karikákhoz és foltokhoz, sokkal inkább ajkainkhoz. Az egész Sofia Richie Grainge TikTokra készített sminkes videójával kezdődött, amit az YSL Beauty számára készített, új szájfényük bemutatására.

sofia richie grainge
Sofia Richie Grainge (Fotó: Cindy Ord/Getty Images for David Yurman )

Ám miután gondosan elkészítette az ombre hatású (egyébként egészen mutatós) ajaksminket, a look megkoronázásaként fogta a korrektort és felvitt belőle egy picit ajkai középső részére, tovább fokozva a színátmenetes hatást.

Bár Sofia a pumpkin spice lip trendhez próbált kapcsolódni sminkjével, végül a teljes milleniumi generációt hozta szívroham közeli helyzetbe. Visszatérhet az ajkakat korrektorral lemeszelt trend, mely egyfajta nude sminkként próbált anno teret nyerni? Jaj.

@sofiarichiegrainge Love @YSL Beauty Candy Glaze - soo glossy and hydrating #YSLBeautyPartner ♬ original sound - Sofia Richie Grainge

Az egyes sminktermékeket kreatívan, eredeti funkciójuktól eltérően használni izgalmas módja a sminkelésnek. Gondoljunk csak a pirosítók és a rúzs kapcsolatára, az arcárnyalóként is használható krémes szemfestékekre, vagy a hibridnek született sminktermékekre, amik használatával kapcsolatban végképp szabad kezet adtak a gyártók.

A korrektor ajakszínezőként való használatáról azonban mégsem gondolnánk, hogy beépül majd a hétköznapi sminkelési szokások közé. A korrektor ugyanis (nagyon) száríthatja ajkainkat, még egy ápolt száj is cserepessé válhat tőle. Bevált árnyalata pedig teljességgel kizárt, hogy jól mutatna néhanapján ajkainkon is. A kétezres évek környékén sem volt így.

@isabelclanc666

Maybelline New York raised us to be who we are today- #dreammattemousse then, Glow Perfector now #MaybellinePartner #ad

♬ original sound - Isabel Clancy

Sofia Richie Grainge persze épp csak egy kis plusz árnyalást ér el vele, jól hidratáló rúzsra felhordva nagy gond nem lehet belőle. Az eset körüli TikTok hájp pedig kellő alapot teremtett neki, hogy széles e világon kipróbálják, miként mutat a korrektorral tuningolt ombre szájsmink. Végső soron jobban, mint Y2K-s elődje.