Krémmánia magazin

Ezért tesznek jót az aminosavak a bőrödnek – és egy tipp, amire nem is gondolnál (x)

Az aminosavak fontos szerepet játszanak az emberi szervezetben, és testünk össztömegének közel 20%-át alkotják. Ezek a kis alkotóelemek teszik lehetővé, hogy élvezhessük az ételek ízét, energiát nyújtanak mindennapi tevékenységeink végzéséhez, és számos előnnyel járnak a bőr számára is. Különféle öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkeznek, valamint hozzájárulnak a bőr hidratáltságához is.

Az aminosavak kis molekulák, amelyek összekapcsolódva fehérjéket alkotnak. Testünk ezeket a fehérjéket használja például az elfogyasztott élelmiszer lebontásához, izomépítéshez, immunrendszerünk megerősítéséhez, a bőrápolás szempontjából pedig az egészséges bőrállapot fenntartásában vannak segítségünkre.

  1. Segítik a sérült, irritált bőr gyógyulását és
  2. a bőr ideális mikrobiomjának fenntartását.
  3. Segítik a bőr megfelelő vízháztartásának fenntartását azzal, hogy hozzájárulnak a hidratáló anyagok, például a hialuronsav beszívódásához.
  4. Az aminosavak hatékony antioxidánsok is, vagyis segíthetnek csökkenteni a gyulladásos bőrállapotokat, semlegesíthetik a bőröregedésért is felelős szabadgyököket.
  5. Az aminosavak segítik a bőr kollagéntermelését, valamint a fibrinogén és elasztintermelésre is pozitív hatással vannak. Ily módon javíthatják a bőr tömörségét, feszességét, rugalmasságát.

Hat fő aminosav van, amik hasznosak bőrünk számára:

  1. Arginin: Segít a bőr sérüléseinek gyógyításában, például pattanások után maradó hegek helyreállításában.
  2. Hisztidin: Nyugtatja a bőrt és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.
  3. Glutamin: antioxidáns tulajdonságú, vízmegkötő és sebgyógyító.
  4. Lizin: Erősíti és ellenállóbbá teszi a bőrt.
  5. Prolin és Lizin: Mindkettő kiválóan működik az öregedésgátlás terén, segítik a finom vonalak és ráncok halványítását.
  6. Glicin: Segít megőrizni a bőr nedvességét és regenerálja a bőrsejteket.

Így is elláthatod bőrödet aminosavakkal

Arcápolási rutinunk számos tagja tartalmazhat aminosavakat. Az arckrémek és szérumok mellett ilyen lehet az arctisztításhoz használt micellás víz is. A NIVEA legújabb micellás vizei aminosav komplex-et tartalmaznak, így nemcsak a szennyeződéseket távolítják el hatékonyan, de a bőr ápoltságához is hozzájárulnak.

A NIVEA Nyugtató Ápoló Micelás Víz az érzékeny bőr számára is tökéletes megoldás lehet. Az ígéretek szerint dörzsölés nélkül távolíthatjuk el a sminket, szennyeződéseket, ami különösen fontos, ha könnyen válik irritálttá a bőr. A készítmény aminosav tartalmának köszönhetően hidratálja és nyugtatja a bőrt.

A NIVEA Gyengéden Ápoló Micellás Arctisztító a száraz és extra száraz bőrűek számára is kényelmes arctisztítást ígér. A benne található aminosav segíti a bőr feltöltődését és egészséges kinézetét. Hidratálja a bőrt, segít megtartani annak nedvességtartalmát és ápolja azt. Bőrünk így nemcsak megfelelően tiszta lesz, de megfelelően előkészítjük, hogy további arcápolóink aktív hatóanyagai a legnagyobb mértékben hasznosuljanak.

További két micellás víz tartozik még a családba. A NIVEA Energy Micellás Víz C-vitaminnal a fáradt bőr számára készült, antioxidáns tartalma segíti a bőrt újra ragyogóbbá tenni. Arctisztító képessége – ugyanúgy mint a többi változat esetén – vitathatatlan, hiba nélkül távolítja el a szemfestéket is.

A NIVEA Expert Kétfázisú Micellás Víz akkor lehet a legjobb választás, ha vízálló sminktermékeket használunk. Aminosav komplexet és száraz olajat is tartalmaz, így dörzsölés nélkül távolítja el az igazán tartós sminket is. Olajos vagy ragacsos érzetet nem hagy maga után – de ne feledjétek, a micellás víz mindig a kétlépéses arctisztítás eleme legyen és kövesse őt egy gyengéd lemosó is.