Krémmánia magazin

Szemkörnyékápoló újdonságok peptidekkel, bakuchiollal és hidratáló összetevőkkel

Az elmúlt hetekben is rengeteg új kozmetikum került a Krémmánia adatbázisába, köztük egy sor szemkörnyékápoló szérum és krém. Mivel fél szemmel mindig a kipróbálásra érdemes újdonságokat keressük, a listát böngészve is feltűnt néhány kozmetikum, amikből akár még havi leg is lehet egyszer az INCI listájuk alapján.

TIA’M VITA A BAKUCHIOL FIRMING EYE CREAM

TIA’M VITA A BAKUCHIOL FIRMING EYE CREAM

A dél-koreai márka kozmetikuma anti-aging területen igyekszik segíteni. Ehhez tartalmaz bakuchiolt és retinyl palmitate-ot, plusz a Matrixyl 3000 néven futó peptidkomplexet is, amik mindegyike ígéretes hatásokkal bír. A szemkörnyék hidratálásáért is jó pár hatóanyag felel a krémben, plusz kerültek még bele bőrnyugtató hatóanyagok is, köztük allantoin, adenosine és egy újabb peptidféle.

NACOMI RÁNCTALANÍTÓ SZEMSZÉRUM RETINOLLAL ÉS BAKUCHIOLLAL

NACOMI RÁNCTALANÍTÓ SZEMSZÉRUM RETINOLLAL ÉS BAKUCHIOLLAL

Az 1% bakuchiol mellett ebbe a szérumba 0,15% retinol került az anti-aging hatás eléréséért, plusz megtalálható benne a szintén ránctalanításban jeleskedő Palmitoyl Hexapeptide-12 is, ám itt nem a Matrixyl 3000 alkotóelemeként. Szuper hidratálók és emolliensek találhatók a szérumban, plusz ceramidok is, amik a bőrbarrier szempontjából igazán hasznosak.

MARY & MAY TRANEXAMIC ACID + GLUTATHION SZEMKÖRNYÉK KRÉM

MARY & MAY TRANEXAMIC ACID + GLUTATHION SZEMKÖRNYÉK KRÉM

A szemkrém a sötét karikák halványítását segítő összetevőket tartalmaz, úgymint tranexámsavat (rövid nevén TXA-t), ami gátolja a pigmenttermelést a melanocita pigmentsejtekben. Ugyanakkor gátolja a pigment átvitelét a melanocitákból a bőr felsőbb rétegeiben lévő sejtekbe is. A nevében is szereplő Glutathion antioxidáns tulajdonságaival segíti a bőrkép javulását. Az alapvetés hidratáló összetevők mellett találunk még gyulladáscsökkentő komponenseket is. A niacinamide egészen elöl szerepel az INCI-ben, a sor végére pedig még egy kis C-vitamin származék is került (inkább jelzésértékűen).

ALGOTHERM OCEAN LIFE TENGERI SZEM ÉS SZÁJÁPOLÓ KRÉM

ALGOTHERM OCEAN LIFE TENGERI SZEM ÉS SZÁJÁPOLÓ KRÉM

A szemkörnyék mellett ajkaink ápolására is ajánlják ezt a krémet (bár e célra valójában bármelyik másikat is használhatjuk ha kedvünk tartja).  Esetében az intenzív hidratáláson és bőrnyugtatáson van a hangsúly, ehhez tartalmaz bisabololt és adenosine-t is. E-vitamin tartalmáért szintén piros pont jár a krémnek. Az ígéretek szerint könnyed állagú, gyorsan felszívódó krém.

YODEYMA PERFECT EYES ÖREGEDÉS ELLENI SZEMKÖRNYÉK ÁPOLÓ KRÉM

YODEYMA PERFECT EYES ÖREGEDÉS ELLENI SZEMKÖRNYÉK ÁPOLÓ KRÉM

Eddig itthon inkább csak parfümjei okán lehetett ismert a márka, most azonban úgy tűnik, bőrápolóival is figyelmet követel. Pozitívum, hogy ettől még illatanyagok helyett aktív hatóanyagokkal töltötték meg ezt a szemkörnyékápolójukat. Anti-aging hatásút és a sötét karikák halványítására szánt peptidet egyaránt tartalmaz a készítmény, továbbá egy sor hidratáló, bőrkondicionáló összetevőt is.