Krémmánia magazin

Olyan a lábadon a bőr mint a sivatag? Ezek a bőrápolók segíteni fognak

Azt gondoljuk, télen a nadrág jótékonyan elfed mindent, amit nem szeretnénk közszemlére tenni lábainkon (helló, indokolatlanul gyorsan növő szőrszálak). Ám ez a gondolatmenet sajnos rejt egy veszélyt magában. A bőrápolásra is csak hébe-hóba kerül sor, és pár nap alatt vészesen szárazzá válhat a bőrünk. Ez pedig nem csupán esztétikai kérdés.

Hogy télen szárazabb a bőrünk, talán mondhatjuk, hogy köztudott dolog. Mégis, míg arcunrka extrán bővített rutint, akkurátusan összeválogatott kozmetikumokat használunk, addig lábainkról még azt a szegény testápolót is lehagyjuk. Mert sietünk, mert álmosak vagyunk, mert azt gondoljuk, nem is annyira szükséges. Pedig nagyon is az.

Lábunkon is gyorsan viszketően szárazzá válhat a bőr, még akkor is, ha ruha fedi egész nap (és ha már itt tartunk, karjainkkal, testünk többi részével is hasonló ám a helyzet). Épp ezért összegyűjtöttünk néhány testápolót, amik még érzékeny bőrűek számára is megfelelőek lehetnek a téli szezonban is.

Eucerin pH5 Extra könnyű, intenzív gél-krém

Jókora tégelyben kapható az Eucerin bőrápolója, ami direkt azzal a céllal lett kialakítva, hogy erősítse, regenerálja a bőr védőrétegét, és nyugtassa az érzékennyé vált bőr. Intenzíven hidratáló hatása könnyed állaggal társul, így kényelmes a használata is. Kiadós mennyiség, amit egész testünkre bátran alkamazhatunk.

CERAVE MOISTURIZING CREAM

A márka egyik legnépszerűbb kozmetikuma a Krémmánián.  Hatékonyan hidratál és segít támogatni a bőr védőrétegét is: illatmentes formulájú, könnyed állagú bőrápoló hialuronsavval és ceramidokkal. Testre és arcra egyaránt nyugodtan használható, érzékeny bőrre is megfelelő készítmény.

NIVEA SOFT INTENZÍV HIDRATÁLÓ KRÉM

A legek közül a NIVEA bőrápolója sem hagyható ki, hisz 532 vélemény után is 4,28-as értékelésű. Összetétele idén újult meg, tartalmaz jojobaolajat és E-vitamint is. Nagyon jól hidratál, a bőrt finom puhává teszi, illata a vélemények alapján kellemes. Állaga sűrűbb, krémes jellegű, pár perc alatt szépen felszívódik.

AVON CARE COCOA BUTTER TESTÁPOLÓ

Régi motoros már nálunk az Avon kakaós testápolója. Lassan tíz éve, hogy az adatbázisba került és még mindig 4,27-es értékeléssel bír. Szeretitek a szuper kakakós illatáért, gyors felszívódásáért, kényelmes-kellemes állagáért egyaránt. Jó pont nála is a bödönös kiszerelés, ami megkönnyíti, hogy az utolsó ujjbegynyi adagot is felhasználjuk.

MIXA PANTHENOL COMFORT TESTÁPOLÓ KRÉM

A Mixa több testápolója is remek értékelésekkel rendelkezik nálunk, közülük most az újdonságok egyikét emeljük ki, ami az atópiára hajlamos bőr számára is megfelelő lehet. Parfümmentes, sűrű krém, panthenollal, glicerinnel és omega 6 és 9 zsírsavakkal. Enyhíti a viszketést, az érdességet, a szárazságot és a bőrpírt is.