Krémmánia magazin

Leteszteltük őket: Ceralbin Fürdőkrém és Olajtusfürdő (x)

Az elmúlt napokban felváltva teszteltem a Ceralbin fürdőtermékeit, a Ceralbin Fürdőkrémet és a Ceralbin Olajtusfürdőt. Az volt a terv, hogy felállítok egy rangsort, ám a helyzet az, hogy mindkettőjük példásan végzett, csak más okokból.

Ceralbin Olajtusfürdő

Gyakorlatilag olyan, mint egy olajos arclemosó, csak egész testre szánva, ehhez mérten nagy kiszerelésben. Napraforgómag-olaj és szójababolaj a készítmény lelke, e természetes összetevőkhöz adódik egy kis levendula és kamilla illóolaj, amelyeknek a készítmény enyhe illata is köszönhető. Elsősorban a levendula illata érvényesül, számomra kellemes volt most télen ezzel fürdőzni.

Áttetsző, valóban olajos állagú a készítmény, ami a nedves bőrön eloszlatva fehéres színűvé válik, ahogy elegyedik a vízzel. Szépen tisztít, egyáltalán nem marad ragacsos réteg utána a bőrön, megfelelően lemosható. Szerintem érdemes nem egyből lezuhanyozni magunkról, oszlassuk el, masszírozzuk át vele a bőrt, puhább tapintású lesz zuhanyzás után.

Alapjáraton enyhén száraz bőrömre télen még inkább figyelnem kell, ha nem akarom, hogy viszketően szárazá váljon. Ez a tusfürdő számomra hozta azt a hidratáló hatást, amit fürdőterméktől elvárok. Törölközés után nem éreztem, hogy húzódna a bőröm és azonnal testápolóért kiáltana.

Tetszett az is, hogy minimalista összetételű és parfümmentes a termék, továbbá a pumpás kiszerelését is praktikusnak találtam.

Ceralbin Fürdőkrém

Ez egy valóban krémes állagú fürdőtermék, mintha csak testápolót kentem volna magamra. Meg kell jegyeznem, ennek ki is élveztem hatását. Ezt sem mostam le egyből, hanem jól “bekentem” magam vele és csak utána zuhanyoztam át a bőrömet.

E ponton talán mondani sem kell, ez nem egy habzó készítmény, inkább mint a krémes babafürdetők, csak számomra kényelmesebb állaggal. Összetevőit tekintve egyébként gyerekek számára is beválhat: SLS mentes, parfümmentes. A napraforgómag-olaj mellett itt édesmandula-olajat és kókuszolajat találunk az INCI elején. Enyhe illatáról az olajtusfürdőhöz hasonlóan itt is növényi illóolajak gondoskodnak.

Nagyon bejött a bőrápoló hatása, tényleg hozzájárul a hidratáláshoz. Fürdés után egyáltalán nem éreztem, hogy húzódna a bőröm, sőt, inkább kellemes tapintású volt. Kiszerelése hasonlóképp pumpás, amit vizes kézzel is kényelmes használni.

Hogy melyiket ajánlanám a két készítmény közül? Valójában mindkettő ugyanolyan jól szerepelt. Így inkább azt érdemes átgondolni, az olajos vagy krémes állag áll hozzánk közelebb, és eszerint meghozni a döntést. Csalódni nem fogunk.