Krémmánia magazin

25 éve hódít a Q10 koenzim, de tudod, valójában mit várhatsz tőle a bőrápolásban? Eláruljuk! (X)

Talán nincs még egy kozmetikai összetevő, ami olyan széles körben ismert lenne, mint a Q10 koenzim. Hála a NIVEA márkának, az elmúlt 25 évben az is megtanulta, ránctalanító hatása van, aki sosem használt még arckrémet. Érdemes azonban a hírnév mögé nézni, és megtudni, miként is működik ez a híres-neves anti-aging hatás.

A NIVEA igazi úttörőnek bizonyult a bőrápolás területén már a kilencvenes években is. Amerikai és brit tudósok akkoriban fedezték fel és tanulmányozták a Q10 koenzimet, a márka szakértői pedig azonnal meglátták a benne rejlő lehetőségeket. A Q10 koenzim az arc- és testápoló termékek egész sorának alkotóelemévé vált és a mai napig tudományos kutatások tárgya a termékfejlesztések során.

Fun fact: A NIVEA 1998-ban vezette be az első Q10 koenzimet tartalmazó ránctalanító arckrémet a tömegpiacra, ami mára már világszerte több mint 60 országban kapható.

A Q10 koenzim hatásai a bőrre

A Q10 koenzim (más néven ubiquinone) egy antioxidáns, ami testünk minden sejtjének természetes alkotóeleme. Nélkülözhetetlen komponens az energiatermeléshez, olyannyira, hogy ha például szájon át vennénk be, a koffeinhez hasonló hatása lenne szervezetünkre. Ráadásul ily módon is hatással van a bőr állapotára. De lássuk, mire számíthatunk a bőrápolók hatóanyagaként.

Hozzájárul, hogy a bőr be tudja tölteni alapvető funkcióit, például a regenerációt,  antioxidánsként pedig  a szabad gyökök ellen is segítségünkre van.

Fiatal korunkban elegendő Q10 koenzim van a szervezetünkben és a legtöbb vitamintól eltérően szervezetünk maga is képes előállítani. Körülbelül húsz éves korunk után azonban a szervezetünk Q10 koenzim termelő képessége fokozatosan csökken. Életmódunk, beleértve a stresszt vagy az UV-sugárzásnak való kitettséget, pedig szintén hozzájárulnak ehhez a negatív folyamathoz.

Mivel létfontosságú antioxidáns és kulcsfontosságú az energiatermelési folyamatban, a Q10 szintjének csökkenése a szervezetben hajlamosabbá teszi a bőrt az öregedésre és ráncosodásra.

Az arcápolókban használt Q10 koenzim egy sárgás, olajban oldódó por, ami képes beszívódni a bőr felső rétegébe és ott antioxidáns hatást kifejteni. Nemcsak megelőzési célból számíthatunk rá, de képes a meglévő ráncok mélységét is csökkenteni.

Bőrregeneráló és antioxidáns hatásának köszönhetően segíti, hogy a bőr visszanyerje fiziológiai egyensúlyát, és általánosságba véve ellenállóbb legyen a külső környezeti hatásokkal szemben.

A Q10 koenzim erősíti az elasztin és a kollagén termelődését a bőrben, amelyek szintén fontosak a bőr struktúrájának és rugalmasságának megtartásában.

A kutatási eredmények alapján a Q10 koenzim kétségtelenül számos pozitív hatással bír az arcbőrre. Fontos megjegyezni, hogy az egyéni bőrtípusok és állapotok eltérhetnek, így egy adott hatóanyag által elérhető eredmény is. Ám a kutatások azt sugallják, hogy a Q10-tartalmú bőrápolási termékek rendszeres használata valóban segíthet megőrizni és visszaállítani a bőr egészségét és fiatalos megjelenését.

Ezek a NIVEA kozmetikumok mind tartalmaznak Q10 koenzimet

EE-81287_NIVEA_Q10_Power_Firming_DayCare_SPF15_50ml_Crowner_Double_closed_layer-Print __1EE-81289_NIVEA_Q10_Power_Replenishing_NightCare_50ml_Crowner_Double_closed_layer-Print __3EE-81288_NIVEA_Q10_Power_Firming_EyeCream_15ml_Double_layer-Print __2INT-98750_NFC_Q10_AntiWrinkle_Expert_TargetedWrinkleFiller_15ml_Double_online_layer-Print __4
< >
NIVEA Q10 Anti Wrinkle Expert Targeted Wrinkle Filler 15ml célzott anti-aging arcápoló