Krémmánia magazin

Korika – Ezt a k-beauty márkát érdemes megismerni

A Krémmánián is gyűlnek az ötcsillagos értékelések a Korika márka termékeire, ezért közelebbről is megnéztük, mit tudnak a kozmetikumaik.

Talán a Notino-ról tudjátok a k-beauty márka legtöbb bőrápolóját megrendelni, amik fő sodrát a fátyolmaszkok jelentik. Mellettük még szérumok és más célzott készítmények találhatók a kínálatban, a márka ígérete szerint tele a bőr számára hasznos, aktív összetevőkkel.

Legnépszerűbb Korika fátyolmaszk

Nálunk a Korika Naturbeauty Nyugtató Hatású Gézmaszk Mangosztán Kivonattal a legtöbb értékeléssel bíró fátyolmaszk. Ráadásul 4,86-os értéken áll, ami kimondottan jónak számít. A visszajelzések szerint kiválóan hidratálja, feltölti a bőrt. Bőrnyugtató hatását is többen megerősítették – annak ellenére elégedettek voltak vele, hogy parfümöt tartalmaz.

Érdemes lehet felfedezni a Korika Superfruits Fátyolmaszkot is, ami egy intenzíven hidratáló maszk. Többféle hidratáló komponenst, bőrkondicionálót tartalmaz, továbbá bőrnyugtató összetevőket is. Erre is igaz, hogy bőségesen át van itatva, gyakorlatilag tocsog a hatóanyagokban, amiket a bőr szépen felszív a 20 perces időtartam alatt. A maradékot persze érdemes a nyak és dekoltázs területén eloszlatni, ott is jót fog tenni hidratáló hatása.

Korika Szérumok

Többféle szérumot is találtok a Korikánál, közülük kettőt emelnénk ki. A Korika Korean Heritage 8 Types of Hyaluronic Acid Serum extra hidratáló hatása miatt kap figyelmet, ugyanis a hialuronsavat két formában, nyolcféle (!) típusban tartalmazza. Illatmentes formulájú, áttetsző, picit sűrűbb állagú készítmény. Villámgyorsan felszívódik, ragacsosság nem marad utána, így reggeli és esti rutinban is kényelmes egyaránt. A kiszerelése nagyon tetszetős, a pipettás üveg igényes és könnyen használható.

A design azonos, a hatóanyagok mások a Korika Korean Heritage Jeju Mandarin + Vitamin C Serum esetén. Bár arról pontos infó nincs, hány százalékos a C-vitamin tartalma, azonban már az INCI elején tartalmaz egy stabil, megbízható aszkorbinsav származékot, valamint egy további származék is megtalálható benne. Plusz pozitívum, hogy E-vitamint és niacinamide-ot is tartalmaz a szérum, így igazán szép is aktív hatóanyagkombináció került bele. Hatásos lehet pigmentfoltokra, a bőrkép egységesítésére, hosszabb távon megelőzésként is érdemes rá tekinteni a szabadgyökök káros hatásai ellen. Formulája illatmentes, a C-vitaminos származékok előnye pedig, hogy beszívódás után nem marad enyhén olajos érzet utána, így a reggeli rutinban nem csak helye van, de kényelmes is a napi smink alatt.

A szérumok érdekessége, hogy mindegyiket megtaláljátok fátyolmaszk változatban is, amikkel időnként adhattok egy kis extra ápolást bőrötöknek.

Ha kíváncsiak lettetek a Korika kozmetikumaira, a Notino oldalán rengeteg megtalálható közülük, érdemes szétnézni.