Krémmánia magazin

Arcápolók, amikből arcápolási rutint és ajándékcsomagot is összerakhatsz

A jó arcápolási rutin alapja az arctisztító, a hidratáló krém és a fényvédő. Ezekből pedig már egy értékes (és értelmes) karácsonyi ajándékszett is összeáll, függetlenül attól, hány éves vagy milyen nemű az illető. Összeállításunkban ezért erre a trióra fókuszáltunk, és olyan kozmetikumokat mutatunk be, amiket nyugodt szívvel ajándékozhatunk szeretteinknek – és amikkel saját arcápolási rutinunkat is csinosítgathatjuk.

Arctisztítók

Ha bevezetünk egy gyengéd, ám hatékony arctisztító készítményt, már rengeteget tettünk bőrünkért. Erre tökéletes lehet például a CeraVe Hydrating Cleanser, ami a száraz bőr számára is megfelelő, de a zsíros bőrt is szépen tisztítja. Ceramidokat tartalmaz, és általában is szép az INCI-je, nem véletlen a 4,39-es értékelés.

A bővített(ebb) arctisztítást a double cleansing testesíti meg. Esetében szavazhatunk olajos lemosóra vagy arctisztító balzsamra, mint az idei kategória kedvenc Geek & Gorgeous 101 Mighty Melt. 4,71-es értékelésű, gyengéd, mégis hatékony, oldja a sminket és kiadós a mennyisége.

További opció, hogy első lépésként micellás vízzel töröljük át a bőrt, távolítjuk el a sminket, szennyeződéseket. Ehhez a Mixa Optimal Tolerance Micellás Víz Érzékeny és Reaktív Bőrre ajándékozás esetén is szuper. Parabén-, alkohol- és illatanyagmentes, és ár-érték arányban is tökéletes.

Hidratáló krémek

Egy jó hidratáló krémre mindenkinek szüksége van. Ha nappalra a fényvédő alá soknak is érezzük, az esti rutinból akkor sem érdemes kihagyni. Ezért egy ajándékcsomagban is ott a helye: ha jól választunk, garantált, hogy nem felesleges holmit kap szerettünk.

Ha megnézitek a Krémmánia adatbázisát, látni fogjátok, nem csak az általunk kiválasztott készítmények érdemlik meg, hogy kipróbáljátok, vagy ajándékba adjátok. Ám a visszajelzések és INCI-k szorgos olvasgatását követően úgy döntöttünk, most őket emeljük ki.

A Helia-D Botanic Concept Nappali Hidatáló Krém Tokaji Bor Kivonattal Normál/Kombinált Bőrre már bezsebelt minden díjat és elismerést a Krémmánián. Több száz pozitív véleményt olvashattok róla, szép az INCI, egyértelműen bevált készítmény, ami árban is baráti, a csomagolása ízléses, és ráadásul magyar márka sikerterméke.

A Kiehl’s Ultra Facial Cream igazi prémium tagja csapatának. Összetevői közt többféle hidratáló komponenst és megannyi bőrpuhító összetevőt találunk, melyektől érezhetően puhább, selymesebb lesz a bőr. Szépen ápol, kellemesen krémes, mégis gyorsan felszívódik, nyáron sem sok, télen sem kevés. Most az ünnepi szezonban ráadásul igazán aranyos, ünnepi csomagolásban is beszerezhetitek.

A La Roche-Posay Cicaplast Baume B5+ az előzőek, vagy bármely más hidratáló krém örök kísérője lehet főként azok számára, akik érzékeny bőre időnként igényli az extra ápolást, gyulladáscsökkentést, bőrnyugtatást. Olyan mint a ragtapasz: jó, ha van otthon belőle, mert kicsik-nagyok bőre egyaránt hálás lesz hatásáért.

Fényvédők

Sosem unjuk meg ismételgetni: használjunk minden nap fényvédőt. Nincs az az anti-aging rutin és kezelés, ami nem veszít jelentősen hatásosságából, ha ezt az egy elemét elhagyjuk az arcápolási rutinnak. Ajándékba kapni pedig egy jó fényvédőt, minden Krémmániás álma. És igen, adni is szeretjük, minden hittérítő szándék nélkül.

A Garnier Ambre Solaire Fluid Arcra SPF50+ megjelenése óta nagy népszerűségnek örvend. Van, hogy hetekig készlethiányos, és talán nem minden alap nélkül emlegetik a Shaka dupe-jának. Bárhogyan is van, a fényvédő képessége télen-nyáron megfelelő, állaga kellően könnyed a zsíros bőrnek is. Árban baráti, a többség számára smink alá, krém fölé, vagy épp más bőrápolók társaságában sem kényelmetlen.

Az Eucerin Oil Control fényvédője idén kapta meg az Eucerin Sun Hydro-Protect Ultra Könnyű Napozó Fluid Arcra SPF50+ képében legfőbb riválisát, ami ötcsillagos értékelésekkel nyitott nálunk is. Cseppet sem véletlenül. Könnyed, fluid állagú, szépen felszívódik, nem kukacoskodik, nem képez fehér réteget. Kényelmes akkor is, ha szükségesnek érzünk egy kis hidratáló krémet még alákenni, vagy sminkelünk fölé.

A Beauty of Joseon Relief Sun: Rice+Probiotics SPF50 2022-ben Az Év Krémmánia Kedvence lett. Népszerűsége és a jó vélemények száma azóta sem csökkent: 4,55-ös értékelése egyértelműen kipróbálásra érdemessé teszi. A fényvédő komponensek mellett egy sor hasznos, aktív összetevő is került bele, így bőrápoló hidratálóként is megállja a helyét a reggeli rutinban.