Krémmánia magazin

Ajjaj, ismét divatba jön a kilencvenes évek botrányos melírtrendje

Akik már éltek – helló, millennialok -, tudják, egy újabb fiatal generációt készül magával ragadni a frizuratrend, ami bár látványos, kifinomultság nem sok rejlik benne. Bár épp ettől lesz vonzóan vagány. A kontrasztos melírcsíkokról van szó, amikről a Vogue-nál úgy vélik, 2024 nagy frizuratrendjei közé fognak tartozni.

A Spice Girls tagjai 1997-ben (Fotó: Ray Burmiston/Avalon/Getty Images)

A Spice Girls-ből Geri Halliwell első számú nagykövete volt a trendnek, de itthon a Baby Sisters Évije is keményen diktálta egy darabig a melírcsíkok divatját, amit a 3-4 árnyalat- vagy épp színkülönbség határozott meg.

Geri Halliwell és a Girl Power 1997-ben (Fotó: Dave Benett/Getty Images)

Mint jól fésült zebráké, olyanok voltak a hajkoronák, mégis mindenki imádta és kevesen voltak, akik életük legalább egyetlen pontján ne gyengültek volna el és kérték volna fodrászuktól a hajszínezési mókát.

2024-ben a papírforma szerint elegánsabb változatban tér vissza a trend, aminek újhullámos lágysága abban rejlik, hogy elsősorban a hajtömeg alsó és hátsó része kapja az alapszínnél továbbra is jóval világosabb árnyalatokat. Hogyan képzeljük el mindezt? Például úgy, ahogy Joan Smalls viselte frizuráját még a Cannes-i Filmfesztivál ideje alatt.

Joan Smalls (Fotó: Axelle Woussen / Bauer-Griffin)

Az ajánlások szerint a melírcsíkok frappáns kiegészítői lehetnek az évek óta népszerű balayage és ombre frizuráknak, egyfajta plusz játékosságot adva a hajszínnek.