Krémmánia magazin

Ezek voltak 2023 legnépszerűbb parfümjei

Eltelt egy újabb év, ami egyet jelent azzal is, hogy a Fragrantica ismét közzé tette, melyek voltak oldalukon a legnépszerűbb parfümök 2023-ban. Mutatjuk, mely női és férfi illatokat szavazták meg a parfümrajongók, melyek közt nem egy olyat találtok, amik nálunk, a Krémmánián is remek értékelésekkel büszkélkedhetnek.

TOP női parfümök 2023

10. Lattafa Perfumes Khamrah – 2022
9. Givenchy L’Interdit Eau de Parfum Rouge Ultime – 2023
8. Yves Saint Laurent Babycat – 2022
7. Burberry Burberry Her Elixir de Parfum – 2022
6. Narciso Rodriguez Musc Noir Rose For Her – 2022
5. Dolce&Gabbana Devotion – 2023
4. Yves Saint Laurent Black Opium Le Parfum – 2022

3. Burberry Goddess – 2023

Havi kedvenc is volt nálunk a Burberry idei illatújdonsága, mely a toplista harmadik helyén végzett. Vaníliás, enyhén levendulás illatról van szó, ami a mostani, téli időszakban is igazi kedvenc lehet. Nem tucatillat, a vanília nem telepedik ránk, sokkal inkább lágyan körbeölel.

2. By Kilian Angels’ Share Anniversary Edition – 2022

Az Angel’s Share 2022-es limitált designba burkolt kiadása duplázott, és immár másodszor végzett az éves toplistán. Mi több, most egy hellyel feljebb is került ez a konyakos, fahéjas, finoman édeskés illat, amiről nálunk is sokan ódákat zengtek már.

1. Yves Saint Laurent Libre Le Parfum – 2022

Duplázott a Libre Le Parfum is, méghozzá parádés módon: 2023-ban is a legnépszerűbb női parfümnek választották a Fragranticán. Illatjegyei közt megtalálható a bergamot, mandarin, gyömbér, sáfrány, narancsvirág, levendula, vanília, méz, valamin a tonkabab és a vetiver. Elegyük egy kimondottan tartós, tüzes, fűszeres, mégis édeskésen nőies, karakteres illat.

Top férfi parfümök 2023

10. By Kilian Angels’ Share Anniversary Edition – 2022
9. Lattafa Perfumes Khamrah – 2022
8. Valentino Valentino Uomo Born In Roma Intense – 2023
7. Tom Ford Noir Extreme Parfum – 2022
6. Giorgio Armani Acqua di Giò Parfum – 2023
5. Azzaro The Most Wanted Parfum – 2022
4. Hermès Terre d’Hermes Eau Givree – 2022

3. Jean Paul Gaultier Le Beau Le Parfum – 2022

Jean Paul Gaultier illatmárkája két parfümmel is a férfi illatok toplistájára került. Egyikük a Le Beau egy fás, édeskés illat, melyben ott találjuk az ananász és kókusz illatjegyeket is. Nyárra tökéletes választás lehet. Nálunk eddig még nem érkezett értékelés rá, így kíváncsian várjuk a véleményeteket. Ti is olyan izgalmas, tartós gourmand illatnak ítélitek majd, mint akik a ranglistára szavazták?

2. Givenchy Gentleman Eau de Parfum Reserve Privée – 2022

Nagyon jó értékelésekkel indított nálunk is az illat, mely egy évvel korábban szintén a második helyet nyerte el a toplistán. Illatát meghatározza a whiskey illatjegye, az ámbra és fás jegyek, amik egy kis írisszel társulnak. Úgy tartják róla, kifejezetten hosszan tartó, normál szilázsú illat.

1. Jean Paul Gaultier Le Male Elixir – 2023

Az első helyre idén a La Male Elixir újdonság került, ami egy édeskés, vaníliás illat, amelyben a méz illatjegyét is felfedezhetjük. A levendula és a tonka bab ad további karaktert neki. Fiatalos illat, ami esti bulikba tökéletes lehet, akár nyáron is.