Krémmánia magazin

Újdonság: Shiseido Vital Perfection szérum a bőr megereszkedése ellen

Új, ütős hatóanyagokat tartalmazó taggal bővült a Shiseido arcápolóinak sora. A Shiseido Vital Perfection Lift Define Radiance Night Concentrate éjszakai szérum az anti-aging területén kínál teljeskörű regenerálást, ápolást. Célzott és pontos válaszokat kínál a 40 év feletti nők igényeire a bőr megemelése, feszesítése és a ragyogásfokozás terén is.

Shiseido LiftDefine Radiance éjszakai koncentrátum

Az éjszakai szérum a ReNeura technológiára épül, mely a márka idegtudományi kutatásainak eredményéből született. Lényege, hogy a bőrsejtek „idegrendszerére” hat, újra aktiválja annak természetes regenerációs mechanizmusát és ezáltal átfogóan képes csökkenteni az öregedés jeleit.

A Shiseido Vital Perfection Lift Define Radiance Night Concentrate éjszakai koncentrátum segítségével a bőr láthatóan jobban ellenáll a gravitáció okozta megereszkedésnek, megőrzi a vonások határozottságát, és újradefiniálja az arc kontúrjait.

Jó ha tudod: más szérumokkal ellentétben ezt a készítményt az esti bőrápolási rutin utolsó lépéseként kell használni.

Jegyezd meg a kifejezést: dinamikus öv

A bőr regenerálódási képessége az életkorral csökken. A bőrszövet fokozatosan veszít esszenciális térfogatából, a gravitációs vonzással szembeni ellenállásából, meggyűrődik és elkezd megereszkedni. Az arckontúrok elveszítik határozottságukat, kiemelve az idő múlását eláruló vonásokat. A SHISEIDO ezt a bőrmegereszkedési mechanizmust térképezte fel, és egy új, az IFSCC
2020 kongresszusán díjazással is elismert, tudományos elmélettel állt elő dinamikus öv néven.

A kutatások a szőrszálak tövéhez kötődő arrector pili izmok szerepét vizsgálták és arra az eredményre jutottak, hogy kiemelt szerepük van a bőrszövet támogatásában, az arc kontúrjainak megőrzésében. Az arcbőrben ezek az izmok nagyon nagy számban vannak jelen. Függőlegesen sorakoznak, azaz a gravitációval ellentétes irányban, feszességet adva, ezáltal segítik megakadályozni a bőr deformálódását. Ezt a belső antigravitációs mechanizmust nevezték el dinamikus övnek.

Az arrector pili izom elhelyezkedése a szőrtüszőnél

Egy új képalkotó technológia – a 4D-digitális bőr – tette lehetővé a kutatók számára az arrector pili izmok szerepének felfedezését a bőr dinamikájának támogatásában. Megalkották a bőr teljes digitális modelljét, amelyben minden alkotórészt azonosítottak térbeli és időbeli információival együtt. Segítségével megállapították, hogy a bőr öregedésével az arrector pili izmok száma és támogató képessége csökken. A beszűkült funkciók miatt pedig a bőr jobban megérzi a gravitáció hatását, lazábbá válik, és az arc kontúrjai veszítenek határozottságukból.

Ezt követően fejlesztette ki a SHISEIDO LiftDynamic 4D technológiáját az arc kontúrjainak megemelésére, formálására és újradefiniálására. A technológia 3+1 részből tevődik össze a bőr megereszkedésének kezelésére, így támogatva a bőr belső antigravitációs rendszerét, és a bőr természetes regenerálódását az éjszaka folyamán:

  1. Édesgyökér kivonat, mely számos aktív molekulában gazdag, különösen a nyugtató
    tulajdonságairól ismert glycyrrhizin-ben. A kivonat képes stimulálni az antigravitációs rendszer kulcsfontosságú sejtjeit.
  2. Hatóanyag együttes, mely támogatja a bőr természetes regenerálódását az éjszaka folyamán:
    • TRIGENEX: Szinergiában működik a bőr természetes éjszakai regenerációs mechanizmusaival, amelyek az életkor előrehaladtával lelassulnak. Hatására a bőr estéről estére jobban regenerálódik, ezáltal hosszabb ideig fiatalosabb marad.
    • EKTOIN: Elősegíti a melatonin szintézisét, mely természetes mediátorként segít csökkenteni a nap folyamán elszenvedett oxidatív károsodásokat.
    • VÉRFŰ KIVONAT: stimulálja a bőr szerkezetét, és támogatja a bőrt.
    • CICKAFARK KIVONAT: segít helyreállítani a sejtkárosodást.
  3. Bezáró textúra, mely maximalizálja a hatóanyagok felszívódását.

+1. Mindezek tehát koncentráltan találhatók meg az új éjszakai szérumban, melynek hatását a dinamikus övet támogató masszázstechnikával fokozhatjuk.

Dinamikus övet formáló masszázs mozdulatsora