Krémmánia magazin

Bejön a Mob Wife makeup? Így készítsd el a TikTok-kedvenc sminket

180 fokos fordulat történt a szépségtrendek világában, a clean girl esztétika népszerűsége már csak a nyomában lohol az új közönségkedvencnek, a Mob Wife sminknek. A természetes, letisztult megjelenés szabályait teljesen felrúgva, az elnagyolt, kirívó, a filmekből már jól ismert maffiózó feleségek megjelenését idéző stílus teljesen az ujjai köré csavarta a szépség világát.

Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértője mesélt nekünk az új trendről és azt is elárulta, hogyan készíthetünk el magunknak pillanatok alatt egy erőt és tekintélyt sugárzó Mob Wife sminket.

A Mob Wife nem a jó kislányok trendje

A sztárok világában már néhány hónapja megfigyelhető volt a változás, így csak idő kérdése volt, hogy a TikTok is felkarolja az új trendet, onnan pedig hamar átvegye az uralmat a szépség, a divat és a sminkek világa felett.

A tekintély parancsoló stílus joggal emlékeztet egy nagyhatalmú maffiózó feleségre: a hosszú körmök, a tupírozott, nagy volumenű frizurák erőt és feltűnő eleganciát árasztanak, hatásukat pedig az elnagyolt, kihívó sminkek csak tovább fokozzák.

A Mob Wife sminkek bár feltűnőek, nem a harsány színekről szólnak, hanem a magabiztosság, a szexiség, a tartás, és a bőség sugárzásáról. Tehát mindenről, ami előkelő és nem visszafogott. Ne feledjük, a finomság most nem opció.

Sminkünk alapjai az erős arckontúrok, a füstös szemek és a sötét nude, túlhúzott ajkak. A lényeg, hogy ne legyen tökéletes, ne legyen túlságosan „megcsinált”.

Adele, a két lábon járó mob wife trend (Fotó: Profimedia)

Így készítsd el a Mob Wife sminket

  1. A „Mob Wife” smink elkészítéséhez használjunk egy legalább közepes fedésű alapozót, majd egy mélyebb barnás színű bronzosítóval és sötétebb pirosítóval kontúrozzuk és színezzük arcunkat.
  2. Ezután következik sminkünk egyik legfőbb eleme, a szemsminkünk elkészítése. Aranyló színekből elkészíteni nyerő választás, a nemesfém csillogása, üzenete tökéletesen harmonizál a stílussal.
  3. A fekete szemceruzát ne feledjük, általa tehetjük sminkünket még drámaibbá. Húzzuk ki szemünket alul és felül is a fekete szemceruzával, és satírozzuk össze szemhéjpúderünk sötétebb árnyalatával.
  4. Ajakkontúrunkat kicsit túlhúzva, elnagyoltan rajzoljuk meg egy sötét nude ajakceruzával, majd töltsük ki egy enyhén világosabb, de ugyancsak sötét nude színnel szánkat. A lényeg, hogy ne legyen tökéletes, legyen merész és dacos.
< >
Avon Hydramatic matt ajakrúzs - Hydra Fawn

A dús hajunkon, hosszú manikűrünkön és füstös sminkünkön kívül azonban megjelenésünk teljessé tételéhez szükségünk lesz még néhány kiegészítőre, hogy igazi Mob Wife-ok lehessünk. Adjunk hozzá hatalmas napszemüveget, túlméretezett szőrmekabátot, állatmintás ruhadarabokat, vaskos arany ékszereket és fűszerezzük egy eleganciát sugárzó orientális parfümmel. De mi a legvégső összetevő? A kiállásunk!

Jennifer Lopez mob wife stílusban tetőtől talpig (Fotó: Profimedia)