Krémmánia magazin

Így válassz natúrkozmetikumot, hogy a legjobbat kapja a bőröd (x)

Az elmúlt fél-egy évben jelentős átalakulás indult meg a natúrkozmetikumok terén. Míg korábban a mindenmentesség zászlaja alatt zavarbaejtően sokszor csak az illóolajak gyülekeztek, mára a tudatos bőrápolás ismérvei határozzák meg az összetevőket. Összeállításunkhoz az alverde kínálatából válogattunk natúr bőr- és hajápolókat, melyek jó példák e szépségápolási trendre.

Ilyenek a tudatos bőrápolás szerinti natúrkozmetikumok

Ha még nem próbáltad, akkor is már biztosan találkoztál a dm-ben az alverde natúrkozmetikumokkal, hisz a márka már húsz éve van jelen folyamatosan fejlődő kozmetikai kínálatával. Egyikük sem tartalmaz szintetikus illatanyagot, színezéket vagy tartósítószert, legújabb kozmetikumaik pedig amellett, hogy természetes eredetű összetevőkben gazdagok, nem szűkölködnek a legújabb kozmetikai innovációkban sem.

Találunk bennük például anti-aging hatású bakuchiolt, mely a retinol természetes alternatívája, gyulladáscsökkentő ázsiai gázló kivonatot vagy épp a haj és bőr számára is szuper hasznos argánolajat.

Ha mindezt kevésnek éreznéd, eláruljuk, az olyan összetevőkben sincs hiány, mint a hidratálás nagymestere, a hialuronsav, a bőrmegújítást segítő AHA és PHA kémiai hámlasztó savak, vagy a bőrbarrier védelmezői, a ceramidok.

Mindemellett a kozmetikumok kiszerelése, csomagolása is a tudatos bőrápolásnak megfelelő, higiénikus és praktikus használatot biztosító.

Alverde natúrkozmetikai újdonságok aktív hatóanyagokkal

alverde Natural Expert hámlasztó arclemosó 1% AHA- és 2% PHA-savakkal

Már az arcápolási rutin legelső lépéséhez, az arctisztításhoz is találunk ajánlást az alverde újdonságai közt. Ez az arclemosó szépen ötvözi a tudatos bőrápolást a natúrkozmetikumok jellemzőivel. Így került bele a lemosóban 1% AHA és 2% PHA hámlasztó sav, melyek abszolút gyengéden, mégis hatásosan járulnak hozzá a bőr ápoltságához. A készítmény nem csak a szennyeződésektől tisztítja meg a bőr, de általuk segít eltávolítani az elhalt hámsejteket is, ezáltal csökkenti a bőrproblémákat és finomítja a bőrképet. Bio sárgabarackolaj tartalma gondoskodik róla, hogy a bőr ne száradjon ki az arcmosás során. Hidratálja a bőrt, a bio sárgabarack-kivonat pedig selymes és sima bőrérzetet kölcsönöz.

alverde arcápoló szérum 1% bakuchiol-komplexszel

A retinoidok természetes, növényi eredetű alternatívája, a bakuchiol került bele ebbe az anti-aging hatású szérumba. A bakuchiol egy antioxidáns növényi kivonat, amit a malájtea magjából és leveleiből nyernek ki. Kozmetikumok összetevőjeként nagyon hasonló módon fejti ki hatását, mint a retinol, ám annak mellékhatásai nélkül. A bakuchiol 1%-os koncentrációban pattanások ellen is hatásos, de csökkenti a ráncokat, halványítja a pigmentfoltokat is. A szérumot érdemes a napi arcápolási rutinba beilleszteni. Bio olíva olaj, bio jojobaolaj tartalma hozzájárul a bőr ápoltságához,  hidratáltságához, melyeket hialuronsav tartalma csak tovább erősít.

alverde Natural Expert nappali arckrém 1% bisabolollal és 0,3% ceramid-komplexszel

Már tubusos kiszerelése is a tudatos bőrápolást képviseli ennek az arckrémnek, ami ideális lehet az irritált, vagy kipirosodásra hajlamos bőr ápolására. Bőrnyugtató hatású bisabolol tartalma csökkenti a pirosságot, bio rozmaringkivonat és bio mandulaolaj tartalma pedig a feszülő bőrérzést enyhítik. A bőrbarrier helyreállítása, erősítése érdekében tartalmaz ceramidokat és ázsiai gázló (cica) kivonatával is támogatja a bőr regenerációját.

alverde Clean Beauty 3in1 szérum alapozó

Limitált kiadásként jelent meg ez a könnyed állagú, enyhe-közepest fedést nyújtó alapozó szérum, amelynek színe szépen igazodik a bőr természetes tónusához. Természetes hatású eredményt nyújt, a kisebb egyenetlenségeket és a bőrpirosság láthatóságát enyhíti. Parfümmentes formulájú, 0,2% szkvalántartalma mellett hialuronsav is került bele, mely hozzájárul a bőr hidratáltságához.

alverde Ápoló hajszérum Nutri-Care, bio argán- és bio jojobaolajjal, igénybevett hajra

Gazdag, szilikonmentes formulájú hajápolóról van szó, mely az igénybe vett haj számára segíti a regenerációt. Bio argán- és bio jojobaolaj tartalma kiváló összetevőknek számítanak, melyek új életerőt adnak a hajszálaknak és segítenek megelőzni a további hajkárosodást. A szérum óvja a hajat a kiszáradástól és selymes, puha tapintást kölcsönöz neki.