Krémmánia magazin

Új pigmentfoltok elleni hatóanyagot szabadalmaztattak, az első bőrápoló már meg is érkezett a főszereplésével

A hiperpigmentáció az egyik legelterjedtebb bőrprobléma, melynek kezelése egyben a legösszetettebb is. Nem véletlenül van a márkák fókuszában ez a terület, akik közül a La Roche-Posay az eddigi legnagyobb pigmentáció ellenes innovációját mutatta be nemrég. Egy – az ígéretek szerint – kiváló hatékonysággal rendelkező, minden bőrtónuson már akár az első héttől bizonyítottan eredményes összetevőt, a Melasylt.

Ezt érdemes tudni a Melasyl hatóanyagról

18 évnyi kutatás eredménye a Melasyl, ami most egy több szabadalommal védett, új molekulaként lépett a porondra. A kutatások során több szempontból is vizsgálták a melanint, mely a bőr alapvető összetevője, ami védi sejtjeinket az UV-sugárzás káros hatásaitól, és meghatározza bőrünk szép, természetes tónusát. A melanintöbblet azonban egyenetlenségeket, nem kívánt elszíneződést és sötét foltokat okoz.

A kutatásokkal igazolták, hogy ez a melanintöbblet erősen összefügg a bőr gyulladásos állapotával. Amikor az UV-sugárzás, az életkor, genetikai tényezők, a légszennyezés vagy bizonyos beavatkozások miatt gyulladás lép fel, az serkenti a melanintermelést. A szabad gyökök által okozott oxidatív stressz is krónikus gyulladáshoz és a melanin bőrfelszínre való átviteléhez vezet. A felhalmozódó és fennmaradó, látható hiperpigmentáció pedig idővel veszélyezteti a bőr egységes színét és harmonikus megjelenését. Ezért a vizsgálatok alapján arra jutottak, hogy a legjobb pigmentációt ellensúlyozó megoldás az, amely egyesíti a gyulladáscsökkentő és a pigmentáció elleni megközelítést.

A Melasyl egy teljes spektrumú hatóanyag a pigmentáció tudományában, mely molekula 2036-ig több szabadalommal védett. A leírások alapján egyedülálló hatásmechanizmussal rendelkezik: most először, a Melasyl a melanin prekurzorok csapdába ejtésével megállítja a többlet melanint, mielőtt az elszínezné a bőrt. Kiváló pigmentáció elleni hatást biztosít minden bőrtónuson, ami 8 referencia hatóanyaggal szemben bizonyított. Ilyen például a C-vitamin, a tranexámsav, a kojicsav és az arbutin is.

A hiperpigmentáció minden korosztályt és bőrtónust érinthet, és három fő típusban nyilvánul meg:

  1. lentigo (öregségi foltok),
  2. melazma (főleg hormonális egyensúlyhiányhoz kapcsolódva) és
  3. gyulladás utáni hiperpigmentáció (akné, beavatkozások utáni és hegesedés utáni foltok).

A La Roche-Posay a közelmúltban hozta nyilvánosságra első olyan globális epidemiológiai tanulmány eredményeit, amelynek célja a bőrgyógyászok pigmentzavarokkal kapcsolatos ismereteinek bővítése. Világszerte az emberek fele szenved pigmentzavaroktól, és egy több mint 48000 résztvevővel 34 országban végzett vizsgálat alapján azt az eredményt kapták, hogy az ilyen bőrproblémák erősen hatnak a mentális közérzetre is. A betegek gyakran mondják, hogy kevésbé érzik magukat szerethetőnek, jobban diszkriminálják őket és akár “piszkosnak” is érzik magukat.

Ezekben a kozmetikumban találod meg a Melasyl hatóanyagot

A Melasyl elsőként a La Roche-Posay MELA B3 termékcsaládjának termékeibe került bele, amelyek niacinamidot és más, az esztétikai bőrgyógyászatban is használt pigmentzavarok ellen ható hatóanyagokat is tartalmaznak.

Az új La Roche-Posay MELA B3 Szérum a Melasylt egész pontosan 10% gyulladáscsökkentő niacinamiddal kombinálja, az erősebb pigmentáció ellenes hatás biztosításáért. A szérum egyszerre hat alapvető hatást biztosít: gyulladáscsökkentő, bőrmegújító, hámlasztó, antioxidáns védelmet biztosító és a melanin prekurzorokat lebontó hatásokat. Érdemes még a makacs sötét bőrfoltok esetén is kipróbálni és az ígéretek szerint erős visszaesést gátló hatásban is bízhatunk.

Részletesebben a fő hatásokról

  • Melanin-termelés: A Melasyl új hatásmóddalrendelkezik: rögzíti a melanin prekurzorokat. Ezáltal lehetővé teszi, hogy a melaninszintézis mechanizmusának korai szakaszában hassanak, elkerülve annak túltermelődését és a pigmentzavarok megjelenését.
  • DKK1: Ez egy fibroblaszt eredetű tényező, amely gátolja a melaninszintézist. A cystoseira tamariscifolia kivonat segít javítani a DKK1 expresszióját a hiperpigmentáció csökkentéséért.
  • Gyulladás: az UV-sugárzás és külső tényezők, mint például a légszennyezés, a melanogenezist serkentő mediátorok szekrécióját idézhetik elő. A niacinamid és a dikálium-glicirrizát segítenek csökkenteni a bőr gyulladását és ezáltal a sötét foltok megjelenését.
  • Antioxidáns védelem: Az UV-sugárzás és a légszennyezés által kiváltott oxidatív stressz a melanociták, a melanintermelésért felelős sejtek serkentésében is szerepet játszik. A karnozin segít csökkenteni a bőrre gyakorolt oxidatív stresszt és ezáltal a sötét foltok megjelenését.
  • Dermo-epidermális kötés: A fotoöregedés következtében a dermo-epidermális kötés sérülhet, ami a melanin csökkenését és lerakódását okozhatja a dermiszben. Ezért fontos ezt a barriert megerősíteni, hogy elkerüljük a nehezebben kezelhető hiperpigmentációt a dermiszben. A retinil-palmitát segít erősíteni a dermoepidermális kötést, valamint az epidermális sejtmegújulást.
  • Bőrmegújulás és hámlasztás: A hámsejtek felgyorsult cseréje segít eltávolítani a többlet melanint. Az LHA és a retinil-palmitát segít hámlasztani a bőrt és javítani a sejtmegújulást a sötét foltok korrigálásáért.

 

A szérum mellett még találunk egy arctisztító terméket, a La Roche-Posay MELAB3 Tisztító, Mikro-hámlasztó Tisztító Gélt, valamint a MELAB3 SPF 30 krémet, mely nappali hidratáló krémként erősítheti tovább a pigmentfoltok elleni hatást, miközben már önmagában is kellő mennyiségű fényvédelmet biztosít az átlagos hétköznapokra. Mint a lenti rutinajánlásban látható, erős napsütésben, mikor többet tartózkodunk a szabadban, érdemes SPF50-es faktorszámú fényvédővel zárni a reggeli rutint, például a márka tavalyi újdonságával, a könnyed állagú La Roche-Posay Anthelios UVMune 400 Oil Control Fluid SPF50+.