Krémmánia magazin

Arcra való fényvédők a krémeken túl

A tavasz teljes erőbedobással dolgozik rajta, hogy szikrázó napsütésben legyen részünk, bennünk pedig érthető a vágy, hogy szabadidőnket a fényében töltsük el. Nagyon fontos, hogy ilyenkor is gondoskodjunk a megfelelő nap elleni védelemről. Erre a legjobbak a fényvédő krémek, ám számos esetben jó, ha kéznél van egy-egy formabontó kiszerelésű készítmény is.

Fotó: Getty Images

Az egyik ilyen a fényvédő permet, melynek spray kiszerelése jól jöhet, ha úton vagyunk vagy egyszerűen csak ha a munkaidő végén nincs lehetőségünk újrakenni a fényvédő krémünket. A spray-k segítségével anélkül tuningolhatjuk fel a napvédelmet, hogy össze kellene tapogatni arcunkat és a sminkünk is a helyén marad. Ilyen lehet az Avène Sun Sensitive vagy a Collistar Active Protection Milk Spray melyek mindegyike SPF 50-es, széles spektrumú védelmet kínál.

Stift kiszerelésben is számos márkánál találunk fényvédőket. Ezek esetén nem kell aggódni, hogy kifolynak a táskánkban, és jó eszközök rá, hogy az orcák, az orr vagy más érzékeny területek számára gyorsan egy kis plusz fényvédelmet adjunk. Nyaralás során vagy kültéri sportoláshoz különösen praktikusak. A Beauty Of Joseon Mattifying Matte Sun Stick Mugwort + Camelia illatmentes formában kínálja e lehetőséget, míg a Shiseido Sun Care Clear Stick UV Protector WetForce színtelen textúrája biztosan nem hagy nyomot.

Érdemes szót ejteni a folyékony fényvédő készítményekről is. A fluid állag a kombinált és zsíros bőrűek számára is kényelmesebb opciót jelent, általában gyorsabb felszívódás és mattító hatás jár melléjük. Csodát persze ők sem tesznek, ám jó pár óráig késleltethetik a bőr kifényesedését. A hidratáló hatást persze megadják a bőrnek, mi több, számos márkánál találunk különféle, a bőr számára hasznos, aktív összetevőket is az INCI listákban. A Krémmánián a kategória legjobbjai közt szerepel a Garnier Ambre Solaire Anti-Dark Spots & Anti-Pollution UV Protection SPF50 Fluid, mely árban is baráti, akárcsak a L’Oreal Paris Revitalift Clinical Anti-UV Fluid SPF50+, ami jelenleg 4,5-ös értékelésen áll. A Clinique SPF50 Mineral Sunscreen Fluid For Face hosszú évek óta jó értékelésekkel szerepel az oldalon, míg a Vichy Capital Soleil UV-Age Daily Fényvédő Fluid Photo-Aging Ellen SPF50+ családjában színezett változatot is találhatunk.