Krémmánia magazin

Sima bőrt ígér 1 éven keresztül az új, AI technológiát bevető IPL szőrtelenítő

Itt a tavasz, jön a jó idő és lassan újra napvilágra kerülnek a télen kényelmesen növekvő szőrszálak is. Ma már szinte mindenki a hosszan tartó simaságot biztosító, tartós megoldásokat keresi, a növekvő borostákkal, szőrbenövésekkel, bőrirritációkkal járó napi szőrtelenítéssel szemben. Erre pedig az egyik legbiztosabb megoldás az IPL szőrtelenítő készülék, vagy ismertebb nevén villanófényes szőrtelenítő, mely kategóriában egyedüálló újdonságot dobott piacra a Braun. A Skin i-expert, a világ első, AI technológiával ellátott IPL készüléke, ami sima bőrt ígér 1 éven keresztül.

A szőrtelenítés a megfelelően kiválasztott és kiváló minőségű IPL-technológia segítségével kíméletes és fájdalommentes eljárás. Mindenképpen mellette szól az is, hogy könnyen elvégezhető otthon, anélkül, hogy szépségszalonba kellene elmenni, folyamatosan időpontot egyeztetni.

Tartós vagy végleges szőrtelenítés? Milyen eredményt várhatunk el egy villanófényes szőrtelenítő készüléktől?

Teljesen végleges szőrtelenítés egyelőre nem létezik, tartós szőrtelenítés viszont igen, hiszen a villanófényes szőrtelenítő akár 1 évig is meggátolja a szőrszálak növekedését, valamint az ilyen típusú kezelések utána jóval gyengébb, piheszerű szőrszálak nőnek vissza.

“A kezelést az első 3-4 hét során hetente javasolt ismételni, majd a gyakoriság fokozatosan és egyénileg csökkenthető két hetente egy alkalomra, azután havi egy alkalomra. Ennek hátterében az a biológiai jelenség áll, hogy az ember testén nem minden szőrszál van aktív növekedési fázisban, amelyekre az IPL szőrtelenítő készülék hatékonyan képes kifejteni a tartós szőrtelenítő hatását. A megfelelő rendszerességgel elvégzett néhány alkalom után azonban valóban tartós eredmény érhető el” – mondta el dr. Gyöngyösi Nóra PhD. bőrgyógyász, kozmetológus szakorvos.

A szőrnövekedés szempontjából ideális időpontok követése azonban macerás, nehézkes, többszöri szalonlátogatást igényel, ami nem is biztos, hogy ugyanolyan hatékony minden alkalom. A Braun Skin i-expert IPL szőrtelenítő készülék fejlesztői a hírek szerint erre találtak ki egyedülálló megoldást.

A Braun Skin i-expert a világ első olyan IPL szőrtelenítő készüléke, amely személyre szabottan, és emiatt a lehető leghatékonyabban működik

Mindezt pedig a mesterséges intelligenciának köszönheti. A legújabb Braun IPL szőrtelenítő a legfejlettebb AI technológiával használat közben tanul, és egy okostelefonos applikáció (Skin i-expert, mely elérhető iOS és Andorid rendszerekre is) segítségével irányítja a felhasználót a legjobb eredmény elérése érdekében.

„Picit spoilerezek: 15 perc alatt végeztem a két lábszáram kezelésével. Alapvetőn az ilyen okos applikációk ki szoktak fogni rajtam, de a Skin i-expert Braun applikáció használata annyira egyértelmű volt és olyan sok hasznos információval látott el a kezelés közben, hogy elrontani sem tudtam volna” – mondta el első tapasztalatait Görög Zita, a márka nagykövete a Braun Skin i-expert készülék és applikáció kapcsán.

A készülék folyamatosan elemzi a bőrt működés közben, és a beépített AI technológiának köszönhetően automatikusan a különböző bőrterületek változó tónusaihoz igazítja a villanások intenzitását.

Mivel az IPL szőrtelenítő technológia a szőrszálakban található melanin révén fejti ki hatását, a szőr és a bőr színének, illetve a bőr- és a szőrszín kontrasztjának is jelentős szerepe van a hatékony szőrtelenítésben. Ez nem csak egyénenként, de a különböző testtájakon is másmilyen, ezért fontos ez az újítás, amely minden tényezőt figyelembe vesz és folyamatosan tanul működés közben.

Az okostelefonhoz kapcsolt személyes haladáskövető és időzítő alkalmazás segíti a kezelések személyre szabott ütemezését és jelzi azt is, hogy még hány alkalomra lehet szükség.

A bőrellenőrző funkció a biztonságos használatért felel, így rendeltetésszerű használat mellett nem fordulhat elő a bőr károsodása. Egy otthon használható IPL szőrtelenítő gép esetében ez a hatékonyság mellett a másik legfontosabb elvárás. Nem véletlen, hogy a készülék biztonságosságát a Skin Health Alliance nemzetközi bőr egészségügyi szervezet klinikai tesztjei és bőrgyógyászati akkreditáció is igazolja.

Mit tud még a Braun Skin i-expert villanófényes szőrtelenítő?

  • A beépített személyes haladáskövető mindig előre jelzi, hogy hány kezelés van hátra. Ezáltal könnyedén, és a kozmetikai szalonok költségének töredékéért kezedbe veheted a szőrtelenítési szokásaid irányítását. A kezelési terv automatikusan frissül a Te előrehaladásodnak megfelelően, egészen a végeredményig! Az applikáció a naptáraddal összehangoltan működik így még könnyebb a tervezhetőség.
  • A villanófény erősségének automatikus bőrtónushoz való alkalmazkodásának, és a Skin Check beépített bőrvédelmi technológiájának köszönhetően a legjobb eredményt érheted el, teljes biztonságban. Ráadásul személyre szabott tippeket is kapsz, hogy miként javíthatod a következő kezelést.
  • Az ultragyors villanófénynek köszönhetően (125 villanás / perc) a készülék gyorsan, 15 perc alatt kezeli a teljes testet az otthonod kényelmében, amikor csak szeretnéd.
  • Még nagyobb százalékban tartalmaz újrahasznosított anyagokat a megújult csomagolás, beleértve a nyers kartonból készült belső részt is (a csomagolás FSC tanúsítvánnyal rendelkezik).
  • A kezelési terv elvégzése után akár 1 évig is szőrtelen marad a bőr, ezután pedig az utókezelés garantálja a szép eredményt.
  • A legújabb Braun szőrtelenítő gép összesen 400 000 villanásra képes, ami azt jelenti, hogy egyszeri beruházással akár 22 éven át is biztosíthatja a teljes test kezelését – amivel nem csak felveszi, de ár-érték arányban is megnyerheti a versenyt a kozmetikai szalonok tartós szőrtelenítő kezeléseivel szemben.

A Braun javaslata, hogy az IPL kezelést a Skin i-expert készülék és applikáció segítségével eleinte hetente érdemes megismételni, majd az első 3-4 hét elteltével, amikor már valós eredményeket tapasztalhatunk, a kezelések száma csökkenthető kétheti, majd akár havi és még ennél is ritkább rendszerességre. A haladás mindenkinél egyéni, bőr- és szőrtípus függő.