Krémmánia magazin

Revitalizáld bőrödet: a kémiai hámlasztás ereje (x)

A kémiai hámlasztás egy olyan nem mindennapi bőrápolási megoldás, aminek a használata számtalan látható előnyt tartogat kortól függetlenül. Megannyi bőrproblémára gyógyírként szolgálhat. Pigmentfoltok? Hegek? Ráncosodás? Vagy egyszerűen csak egészség- és szépségmegőrző gondoskodás? Minderre válasz a kémiai hámlasztás.

Mi az a peeling?

Gyakran hallani ezt a kifejezést, ami a hámlasztással egyenlő, és aminek a családjába többek között a kémiai hámlasztás is beletartozik. Az alábbiakban jobbára ezzel foglalkozunk. A folyamat során a bőr megújul, lévén a kémiai hámlasztó hathatós hozzájárulásával az elhalt hámsejtek eltávolíthatók a bőr felszínéről. A bőr megújulása alapvetően egy természetesen bekövetkező, megállás nélkül zajló folyamat, ugyanakkor az eredményességét nagyban kockáztathatják a különböző külső tényezők, mint például a napsugárzás, de az olyan bőrproblémák mint a pattanások, ráncok is hatással van rá. A peeling egy az egyben képes felgyorsítani az elhalt hámsejtek távozását, ezáltal a megújulás zavartalanabbá válhat. A végeredmény pedig dióhéjban: finom pórusok, ragyogó arcbőr, lényegesen kevesebb szarkaláb és pigmenthiányos terület.

Aki ezidáig azt gondolta, hogy ez az eljárás egy bizonyos életkor felett aktuális csupán, annak van egy jó hírünk: korántsem! Ez az a bőrápolási technika a fiataloknak is örvendetes változásokat hozhat magával. Az aknés bőrre kitűnő, és az UV-sugárzással szemben is nagyszerűen teljesít, ráadásul késlelteti a bőr öregedését. Még jó, hogy ezekre a pozitívumokra mindenki igényt tart!

Mit érdemes a peeling fajtáiról tudni?

A mechanikus vagy fizikai hámlasztás egyenlő a bőrradír alkalmazásával, ez talán az egyik legismertebb, legtöbbek által használt módszer. Az enzimes hámlasztás esszenciáját azok a növényi komponensek adják, amik sejtemésztő enzimeket használnak fel a hámrétegek eltávolításához. Maszkok, krémek, ampullák formájában a legkönnyebb hozzájutni.

A lézeres peeling bőrgyógyászati eszköz, mely során az orvos egy speciális lézeres készülék segítségével a felső hámrétegeket gőzfürdőnek teszi ki, ennek következtében a mélyben meghúzódó kollagénrostok összehúzódnak, így simábbá válik a bőr.

És a témánk szempontjából meg is érkeztünk a lényeghez, a kémiai variációhoz. A kémiai hámlasztás következtében a legfelső hámréteget eltávolítjuk, így a felhám megújul, regenerációja, valamint a kollagéneloszlás aránya javul. Ami a fizikai, azaz bőrradíros, illetve kémiai alternatíva között jelentős különbség, hogy előbbi esetében az elhalt hámréteg szó szerint ledörzsölődik, megkockáztatva ezzel a bőrirritációt, míg utóbbi során a folyamat kíméletesen zajlik, ezért a bőrréteg frissebb, egyenletesebb.

Mire célszerű odafigyelni a megfelelő hámlasztó termék kiválasztásánál?

Először is a bőrtípusra, másodsorban pedig az adott problémára, mert ezek ismeretében választható ki tudatosan az a hámlasztó, ami végül a siker zálogává válhat. Az adott termék eredményessége, hatékonysága a bőr érzékenységétől is függ, ezért annyira fontos az egyéni szempontokat szem előtt tartani.

Természetesen a (márka)név kötelez, ezért mindenképpen a minőséget érdemes preferálni. A L’Oréal Paris termékei kivétel nélkül biztonsággal alkalmazhatóak annak a ténynek a biztos tudatában, hogy a siker garantált. A bőr a kezelést követően némi pihenőidőt igényel, lévén az elhalt hámréteg eltávolítása egyfajta sebgyógyulási periódust idéz elő, amikor a bőr regenerálódhat. A megbízható hámlasztó közbenjárásával az irritációk, illetve egyéb, váratlan kényelmetlenségek egy az egyben elkerülhetőek. Ezért annyira jó, egyúttal hatékony választás a L’Oréal Paris, aminek a termékei évtizedek óta nem vallanak szégyent.