Krémmánia magazin

Vadiúj smart-aging szérum a Geek & Gorgeous-nál – Négyféle high-tech peptidtechnológiát tartalmaz

Pár napja debütált a legújabb Geek & Gorgeous kozmetikum, a 101 Power Peptides szérum, mely segít feszesebbé és rugalmasabbá tenni a bőrt. Mindehhez pedig bizonyított hatékonyságú peptideket tartalmaz, meggyőző koncentrációban.

Peptidek fókuszban

Aranykorukat élik a peptidek a tudatos bőrápolásban, nem véletlenül. Célzottan és hatékonyan képesek segíteni a bőröregedés különböző jelei ellen, miközben nagyon barátságos, jól kombinálható összetevők. Még érzékeny bőrre is érdemes kipróbálni, így azok számára is beválhat, akiknek például a retinoidokat rosszul tolerálja a bőre.

A Geek & Gorgeous 101 Power Peptides széruma nem kevesebb mint négyféle high-tech, kollagéntermelést serkentő peptidtechnológiát is tartalmaz (összesen 6 peptidmolekulát):

  • 3% Matrixyl 3000: (Palmitoyl Tripeptide-1 és Palmitoyl Tetrapeptide-7 kombinációja) az egyik legbizonyítottabb és legtöbbet használt peptidtechnológia. A gyártó adatai szerint 3% Matrixyl 3000 napi kétszeri, kéthónapos használat mellett jelentősen csökkenti a ráncok mélységét és sűrűségét, miközben javítja a bőrfelszín egyenetlenségeit, rugalmasságát és tónusát, bónuszként pedig lifting hatással is rendelkezik.
  • 2% Matrixyl synthe’6: (Palmitoyl Tripeptide-38) a Matrixyl technológia újabb generációja, ami képes fokozni a bőr középső rétegében található ECM (Extra Cellular Matrix – azaz sejten kívüli mátrix) 6 fő összetevőjének (kollagén I, III, IV, fibronectin, hialuronsav és Laminin 5) a termelődését, ami egyenletesebb bőrt és kevesebb ráncot eredményez, különösen a homlok és a szemkörnyék (szarkalábak) területén.
  • TEGO® PEP 4-17: (Tetrapeptide-21) szuper kutatási adatokkal rendelkező peptid, ami erőteljesen fokozza az extracelluláris mátrix több elemének (a kollagén, a hiaurolsav és a fibronectin) a termelődését. Míg a TEGO® PEP 4-17 klinikailag bizonyítottan már 0,5%-tól működik, a Power Peptides formulájában 4%-ban van jelen (amelyet a gyártó a nagyon szép, szemmel látható eredmenyéket hozó, 60 fős in vivo tesztjében is használt) a bőr rugalmasságának és simaságának növelése érdekében.
  • X50 Antiaging: (Copper Palmitoyl Heptapeptide-14) a negyedik peptidtechnológia a formulában egy high-tech vivőrendszerrel rendelkező, kapszulázott rézpeptid. A rézpeptidet egy biokompatibilis polimer héjba burkolják, és ezen a héjon kívül egy másik, ún. célzópeptid (Heptapeptid-15 Palmitát) helyezkedik el. Ez a peptid vonzódik a fibroblaszt sejt egyik receptorához, és ezáltal elősegíti, hogy a bőr megfelelő helyére, a kollagéntermelő fibroblaszt sejtekhez jusson el a rézpeptid. Ennek köszönhetően ez a technológia már szuper kicsi mennyiségben is hatékony, a klinikailag bizonyított és ajánlott mennyiség mindössze 0,001%, és ez a mennyiség található meg a Power Peptides szérumban is.

Ezek mindegyike klinikailag bizonyított (vagy annál magasabb) mennyiségben kerültek a formulába, így gondoskodva róla, hogy a szérum ne csak feszesebbé és rugalmasabbá tegye a bőrt, rendszeres használattal finomítsa a ráncok megjelenését és kellemesen hidratálja a bőrt. Az ígéretek szerint e téren akár a hialuronszérumunkat is kiváltja.

Így használd a peptid szérumot

A reggeli és esti rutinba is beépíthetjük, a lemosást, tonizálást és hámlasztást követő lépések egyikeként. A szérumok sorában az áttetsző, géles szérumok után, de a krémesebb textúrájúak előtt következzen. Használható a szemkörnyéken is, és kombinálható bármilyen aktív hatóanyaggal egy rutinban. Tejszerű formulája gyorsan felszívódó.