Krémmánia magazin

5 nyári parfüm, amik könnyed, mégis csábító illattal hódítanak

A nyári időszakban szinte természetes, hogy a könnyedebb illatokhoz vonzódunk, a hőségben egyszerűen jobban esik az orrunknak, az elménknek, ha nem borul ránk takaróként parfümünk illata. Ha te is erre vágysz, a soron következő virágos és gyümölcsös parfümök közt biztosan megtalálod nyári kedvencedet. Úgy csennek üdeséget a hétköznapokba ezek az illatok, hogy észre sem vesszük, mennyi édességet rejtenek magukban.

Számos illatújdonságot találhatunk például a Notino oldalán is, egyik kedvenc lehet közülük a nyári szezonban a Clinique Happy in Paradise Limited Edition EdP illat, ami a Happy vonal új, limitált kiadása. Illata maga a vakáció gondatlansága, mely üde, citrusos jegyekkel nyit (bergamot, mandarin és citrom).

Fanyarságnak azonban nyoma sincs, e nyitány a frissességről gondoskodik, ami szépen átvezet minket a golgotavirág virág, a ylang-ylang és a narancsvirág szirom triójához. A szívjegy viszi tovább a trópusi érzést, melynek szép alapot ad a kakaóbab héj, a cédrusfa és a szantálfa. Az illat tartós, de nem tolakodó, kánikulában is szuper lesz viselni.

Az olaszországi nyarak örömteli emlékét idézi a Giorgio Armani Acqua di Gioia Eau de Parfum Intense, mely júniusban jelenik meg. Az anyaillat a Krémmánián az egyik legnépszerűbb parfüm a márkától, kíváncsian várjuk, miként fog szerepelni ez az újdonság.

Kalábriai bergamott, primofiori citrom esszencia és zöld mandarin tónusokból álló citrus trió nyitja az illatot, melyet a piros gyümölcsös szívjegyek tesznek még felemelőbbé. Az igazán pezsdítő hatást az alapjegyekben található cédrus akkordok hozzák el, melyek a természet frissítő, mégis gazdag jellegét idézik. Igazi nyári, gyümölcsös női illat, melynek hosszan élvezhetjük üdeségét.

A nyár mindannyiunkat arra csábít, hogy kissé virgoncabbak legyünk, ebben lehet hasznos társ a Carolina Herrera Good Girl Blush Elixir parfüm. Az illat a bergamott eleganciáját ötvözi a pacsuli titokzatos bájával, eredményül finoman púderes illatot kapunk.

A parfüm alapvetően egy citrusos-virágos kompozíció, melyet átjár a vanília édessége, a mélyén pedig ott dolgozik a pacsuli is. Abszolút nőies illat, extrán hosszan tartó, ám nem tolakodó, mégis körbeöleli viselőjét.

Ha a természet zöldjében töltenéd a nyári hónapokat, hagyd, hogy a Marc Jacobs Daisy Wild parfümje repítsen el a képzelet szárnyán egy nyíló virágoktól illatozó rétre.

A Daisy sorozat újdonsága  egy vadvirág csokor illatával ölel körbe, egy különleges főszereplővel. A presztízs parfümök világában eddig még sosem használt összetevő, a banánvirág akkord gyümölcsös jegyei nyitják a parfümöt, melyhez idővel a jázmin és vetiver jegyek csatlakoznak.

Strandtáskába (is) bedobós, könnyed illatra vágysz? Nézz szét a testpermetek közt, ugyanis szuper illatok várnak rád, például a Sol de Janeiro Cheiros ’59.

Fás-gorumand illatában olyan illatjegyeket találunk, mint a vanília orchidea, a cukor és az ibolya. A Krémmániás vélemények alapján is tartós illata van, édeskés-púderes jellege szuper könnyedséggel társul. Kedves, nőies, nem erőszakos, mégis olyan, amit megérezve érdeklődéssel csillannak fel a szemek.