Krémmánia magazin

Újdonság: The Ordinary Saccharomyces Ferment 30% Milky Toner

Gyengéd hámlasztó hatás jár a tejszerű állagú újdonság mellé, amivel a The Ordinary bővítette kínálatát. A Saccharomyces Ferment 30% Milky Toner érzékeny bőrre is megfelelő készítmény, fokozza a hidratálást, és az ígéretek szerint a bőrt simábbá, ragyogóbbá teszi.

Illatmentes, minimalistának nevezhető összetételű toner debütált a The Ordinary-nál, mely remekül kiegészítheti közkedvelt glikolsavas hámlasztójuk hatását (is). 30%-os  saccharomyces (egy élesztőgombatípus) fermentátum tartalmában 3%-nyi N-acetylglucosamine (azaz NAG) található, ez az a fő hatóanyag, amely köré a márka felépítette újdonságát.

A NAG a szervezetben természetesen is előforduló molekula, amely a hialuronsav molekuláris szerkezetének része. Bőrön alkalmazva hámlasztó hatással bír, simábbá, egyenletesebbé teszi a bőrfelszínt.

Másként működik azonban mint a hámlasztó savak. Ez is a bőr természetes folyamatait erősíti, ám ahelyett, hogy az elhalt hámsejtek összekapcsolódását igyekezne “feloldani”, magát az összekapcsolódást akadályozza meg. Így segít felgyorsítani a bőr természetes megújulási folyamatát, az elhalt hámsejtek sokkal kíméletesebb módon történő leválasztását.

Emellet még szkvalént is tartalmaz a készítmény, mely egy kiváló hidratáló, bőrpuhító, bőrpuhító, selymes és sima bőrt nyújtó emolliens anyag, mely segít megelőzni a vízhiányt és a transzepidermális vízvesztést (TEWL).

A készítmény tehát nagyon jó hidratáló hatással kecsegtet, és olyan gyengéd, hogy akár napi kétszer is alkalmazhatjuk (egyből arctisztítást követően, még minden más bőrápolót megelőzve). Fontos azonban megjegyezni, ha használunk klasszikus AHA-savas hámlasztókat is, akkor más-más rutinba építsük be őket. Optimális például, ha reggel a Milky Tonert, este pedig a kémiai hámlasztót használjuk a bőrünk által igényelt gyakorisággal.