Krémmánia magazin

7 frizura tipp arra az esetre, ha nincs időd hajat mosni

Amikor már csak a szárazsampon menthet meg attól, hogy az egész napot sapkában töltsétek, nem árt, ha van néhány ötletetek arra is, milyen frizurát készítsetek hosszú hajatokból. A vészforgatókönyvbe ugyanis nem biztos, hogy beleillik a kiengedett lobonc; rizikós, hogy a soknapos frizkó kibírná vállalható formában estig.

Az ilyen esetekre válogattunk össze néhány frizura tippet, amelyek lényege nagyon egyszerű: kössétek össze a hajatok. Persze nem mindegy, hogy hogyan. Egyáltalán nem kell egy szimpla lófaroknál megállni, sőt! Vannak annál jobb megoldások is, amik esetén fel sem fog tűnni, hogy a hajkorona némi mosásért kiált.

Mindegyik ötlethez hoztunk tutorial videót is, hogy lássátok, hogyan készíthetitek el. Azt azért javasoljuk, hogy némi szárazsamponnal frissítsétek fel a hajtömeget, ha pedig sikerül átvészelni a napot, el ne felejtsétek a hajmosást! A duplázás ez esetben már tényleg nem vezetne jóra.

1. Laza tarkókonty

Még csak azzal sem kell törődni, hogy huplik nélkül fogjátok copfba a hajatok – a kócos alap pedig jót is tesz a látványnak, ha már enyhén tincsesedik a haj. A homlokot övező résznél hagyjatok ki két nagyobb tincset, a többit pedig úgy kössétek copfba, hogy az utolsó hurkolásnál nem húzzátok ki teljesen a gumiból a hajat, hanem kis kontyot képeztek. Az alul kilógó hajvégeket egyenes haj esetén kicsit hullámosítsátok meg hajsütővassal, majd hullámcsatokkal tűzzétek vissza őket a konty köré. Végül az elöl szabadok álló tincseket lazán húzzátok hátra és szintén rögzítsétek a kontyhoz.

2. Fonattal a kényes részeken

Ha frufrutok van, a zsíros haj duplán problémát jelent, hiszen a homlokra lógó tincseken sokkal jobban látszik ha már samponért kiált. Ebben az esetben – és akkor is, ha csak simán úgy ítélitek meg, hogy a homlokot övező részen látszik legjobban a zsírosodás – jó megoldást jelenthet, ha fonatot készítetek hajatokból. Elég az első 5-6 centis sávot egyik oldalról elkezdve a másik oldal felé, a fül mögé elvezetve befonni. A haj többi részét összefoghatjátok copffá vagy készíthettek belőle kontyot is – mindegy, az összképet remekül feldobja a fonat, miközben szépen elfedi készítésének okát.

3. Csavart copf

A mezőny egyik legegyszerűbb megoldása arra az esetre, ha nincs időtök sokat bíbelődni hajatokkal. Kössétek szoros lófarokba a tarkónál, majd bontsátok két részre a hajat és tekerjétek őket össze. Végül rögzítsétek az eredményt még egy hajgumival a copf végén.

4. Laza francia csavart konty

Mindössze annyiban tér el a klasszikus változattól, hogy ez esetben egyáltalán nem vesződünk azzal, hogy tökéletesen simán és egyenletesen fésüljük hajunkat a kontyba. Sőt, mivel a zsíros haj amúgy is remekül képes fejünkre lapulni, tupírozzuk fel egy kicsit a hajtöveknél az egészet. Ha pedig nagyon erőtlen, vékony szálú a haj, egy icipici kreppelés is segítheti, hogy erősebb textúrája legyen és a kontyot rögzítő hajcsatok is rendesen megálljanak benne.

5. Kócos konty a fejtetőre

A tarkó helyett a fejtetőre is felpúpozhatjuk hajunkat egy csinos kis kontyba. Ehhez is először tupírozzuk át egy kicsit, majd laza copfba kössük meg a fejtetőn hajunkat és egy másik hajgumival rögzítsük a feltekert kontyot. Persze hajgumi helyett használhatunk hullámcsatokat is a rögzítéshez, ez esetben javasolt, hogy kisebb tincsekre bontsátok a copfot, hogy erősebben tartsanak a csatocskák.

6. Félmegoldás is megoldás: félkonty

Az előbbi B verziója is lehet, ha csak a hajtömeg felső részéből készítetek kontyot a fejtetőn, az alsó tincseket pedig hagyjátok kibontva lógni. Míg a konty remekül palástolja, a zsíros hajtöveket, a kibontott rész azért árulkodó lehet majd, ezért ott semmiképp se törekedjetek a szépen fésült megoldásokra. Rakjatok bele némi laza hullámot, enyhe tupírt, kuszáljátok össze – nem lesz egy kimondott office look, de azért van pár hely és helyzet, amikor remekül működhet ez a megoldás is.

7. halfarok fonat

A legnehezebbet hagytuk a legvégére. Ha már az összes többit kipróbáltátok de még mindig valami újra vágytok és kellően ügyesek vagy a hajfonás terén, érdemes egy dupla halfarok fonatot készíteni, lazára engedve az egészet. A lenti videóból végig követhetitek, hogyan kell elindítani a fejtetőn a fontást és végighaladni, míg az összes tincset be nem dolgozzuk.

Mentés

Mentés