Krémmánia magazin

Parfümújdonságok a tavaszra

Lassan itt van március, eljött hát az ideje, hogy sorra vegyük, milyen új illatok várnak ránk, hogy körbelengjék a közelgő napfényes hónapokat. Van köztük olyan, ami már most is elérhető az üzletekben, de bemutatunk vadiúj parfümöket is, amik a következő pár hétben fognak debütálni, így érdemes már előre számolni velük. Ilyen például a Guerlain Mon Guerlain illata, amelynek Angelina Jolie lett a reklámarca. Őt azonban korábban már bemutattuk, így inkább hoztunk helyette másik négyet, amik márciustól lesznek kaphatóak.

Miu Miu – L’Eau Bleue

Miu-Miu-L-Eau-Bleue

Virágos, zöld illat, ami a 2015-ös Miu Miu Eau de Parfum most megjelent változata. A közelgő tavasz és nyár egyik kedvenc parfümje lehet, hiszen könnyű, friss illatkreációról van szó. Az áttetsző, türkiz üvegcse három különböző méretben is kapható lesz, 30, 50 és 100ml EdP változatban. Illata hosszan tartó, közepesen erős, inkább nappalra ajánlott.

Fejjegy: gyöngyvirág
Szívjegy: fehér virágok, harmatcsepp, zöld jegyek, vadrózsa
Alapjegy: akigalawood

Calvin Klein – CK One Summer 2017 és Eternity Summer 2017

Calvin Klein - CK One Summer 2017

Már megszokhattuk, hogy a Calvin Klein márka minden évben új illatvariánsokkal köszönti a nyarat, így tett most is. A CK One és az Eternity parfümök egyaránt kapnak egy-egy kistestvért, persze limitált szériásat.
Mindkettőnél a sivatag témája ihlette meg az alkotókat, a CK One-t a “sivatagi partizás és a hajnalig tartó bulizás” tökéletes kiegészítőjének szánják. A friss, fűszeres-citrusos illat 100 ml Eau de Toilette változatban lesz elérhető márciustól.

Fejjegy: lime, citrom, uborka
Szívjegy: sáfrány, bors, fehér bors, gyömbér
Alapjegy: guajakalapú fa, pézsma

Calvin Klein Eternity Summer 2017

Az Eternity Summer 2017 esetén női és férfi illatról is beszélhetünk. És amit üzenni kíván: “Olyan élmény, amelyet egy pár érezhet a sivatag közepén; akik érzik a forró nap melegét, ahogy az átmelegíti bőrüket, az érzés pedig keveredik azzal, ahogy az éj hűs leple rájuk simul, miközben a sivatagi naplementében gyönyörködnek.”  A női változat egy alapvetően virágos illat, amely 100 ml-es Eau de Parfum kiszerelésben lesz kapható.

Fejjegy: csillagánizs, bergamot, sivatagi rózsa
Szívjegy: osmanthus, sáfrány, vizes jegyek
Alapjegy: vetiver, szantálfa, pézsma, fenyőtömjén

Paco Rabanne – Olympéa Intense

Olympéa Intense Paco Rabanne

Múlt év végén jelent meg, így még határozottan frissnek számít az Olimpéa új változata, amely az eredeti illatnál – ahogyan neve is árulkodik róla – sokkal intenzívebb. Nagyon hosszan tartó, erőteljes illat, amiből elég egy kevéske, hogy körbelengjen minket egész nap. Megálmodói Loc Dong, Anne Flipo és Dominique Ropion, akik megőrizték az eredeti összetevőket, miközben az érzékiséget új szintre emelték. Még több sós vanília, mely a lágy, meleg ámbrával még jobban kibontakozik.

Fejjegy:  fehérbors, sós vanília
Szívjegy: cédrus, narancsvirág,
Alapjegy: fehér ámbra, grépfrútvirág

Halloween – Mía Me Mine

Mía Me Mine by HALLOWEEN

Márciusban kerül az üzletek polcaira a Halloween új illata, a Mía Me Mine. Nálunk csak a Müllerben és Marionnaud-ban lesz kapható, így érdemes lesz tenni feléjük egy kört. Provokatív, megrészegítő illat, ami olyan varázslatos, misztikus helyre röpít, ahol a képzelet és a valóság összemosódik, ahol a vad természet hívogató barátként vár, ahol semmi sem az, aminek tűnik de mindent elérhetsz, amire vágysz.

Fejjegy: licsi, yuzu, rózsabors
Szívjegy: piros gyűszűvirág
Alapjegy: pacsuli, davana, meztelen bőr illatjegy

Police – To Be Miss Beat

To Be Miss Beat Police

Orientális-virágos illat, ami a fiatal, divatérzékeny korosztályt célozza meg, akik vágynak az önkifejezésre, szomjazzák az újat, az eredetiséget. Energikus, trendi, amit a megszokott koponyaformájú üveg új designja is jól kifejez: a gigaméretű fülhallgató a fiatal korosztály védjegyévé vált, mint ahogyan a zenehallgatás is lételemüknek számít. Nem csak egy illatról, hanem egy illatpárról van szó, amelynek női Eau de Parfum változata, 40 és 75 ml-es kiszerelésben márciustól lesz elérhető.

Fejjegy: gyöngyvirág, kókuszvirág, fekete ribizli
Szívjegy: fehér barack, rózsa, heliotrope
Alapjegy: kasmírfa, fás-borostyános akkord, vanília

Armani – Sky di Gioia

Armani Sky di Gioia

2010-ben jelent meg az Acqua di Gioia parfüm, amely azóta sorozattá nőtte ki magát. Múlt évben következett az Air di Gioia és a Sun di Gioia a levegő és nap energiájával, most pedig itt a végtelen égbolt által ihletett új illat, a Sky di Gioia. Az álmok és a képzelet határtalanságát próbálták illattá formálni. Azt a szépséget, ahogy a napfény a tenger végtelennek tűnő felszínén megcsillan.
Külön érdekesség – és büszkeség – lehet számunkra, hogy a parfüm kampányfotóin nem mást, mint Palvin Barbit láthatjuk tündökölni.
Az illatjegyekről sajnos még keveset tudni, de a lentiek biztosan szerepelnek benne:

Fejjegy: licsi
Szívjegy: babarózsa
Alapjegy: pacsuli

Elizabeth Arden – White Tea

Elizabeth Arden White Tea

1999-ben jelent meg a márka Green Tea parfümje, ami mostanra az egyik legmeghatározóbb Elizabeth Arden illatnak számít. Az évek során számos illatváltozatot kreáltak belőle, hol ilyen, hol olyan virággal dúsítva a parfümöt. A mostani White Tea azonban egy egészen új vonala a márkának, ami semmiképp sem értelmezendő a nagy klasszikus variánsának. Középpontjában a relaxálás, a pihenés áll, amely a mai rohanó világban lételeme annak, hogy kiegyensúlyozott életet éljünk. Nem egy átlagos parfüm, ugyanis számos karakteres illatjegyet hordoz magában, amelyek mind a felfrissülést hivatottak segíteni. Zöld és fehér akkordok, hűvös és melengető jegyek egyaránt megtalálhatóak benne.

Fejjegy: mandarin, zsálya, páfrány, tengeri jegyek
Szívjegy: fehér tea, maté, fehér írisz
Alapjegy: borostyán, pézsmamályva, egzotikus fák

Betty Barclay – Pure Pastel

Betty Barclay Pure Pastel

Az új illatkollekció a 2010-es Pure Collection folytatása, az idei változatok a Pure Pastel Mint és a Pure Pastel Lime névre hallgatnak. Az előbbi egy virágos-fás-pézsmás illatkompozíció, míg a Limenak már neve is árulkodik gyümölcsös-virágos jegyeiről, amelyek első soraiban citrusos finomságok sorakoznak.

Mint
Fejjegy: yuzu, ribizli, pink bors
Szívjegy: ciklámen, ylang-ylang, tearózsa
Alapjegy: szantálfa, pézsma

Lime
Fejjegy: mandarin, citrom, zöld alma
Szívjegy: gyöngyvirág, frézia, viola levél
Alapjegy: szantálfa, pézsma, borostyán

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés