Krémmánia magazin

Amikor az instás beauty parádé már káros az egészségre is

Minden hétre jut valamilyen szépségmánia, ami vírusként kezd terjedni, a legtöbb azonban szimpla hóbort, amitől max hülyén nézünk ki. Ilyen volt a márványos hajfestés, vagy a madártoll formára fésült szemöldök. Ha ciki az eredmény, viszonylag gyorsan orvosolhatjuk a helyzetet, nem úgy, mint a fémláncos smink esetében, amit egy dán, magát sminkmesternek mondó lány osztott meg az Instagramon.

Sofie Petersen ominózus sminkje igazán másból nem is állt, mint némi szépen felvitt szempillaspirálból, az alsó vízvonal kiemelésére azonban nem egy snassz szemceruzát használt, hanem vékony fémláncot ragasztott rá.

Nehéz eldönteni, melyik is a veszélyesebb a szem és a látás épségét tekintve: hogy valaki ragasztót nyom (még ha spéci sminkes cuccról is van szó) a szem olyan részére, ahonnan az egyetlen pislantással rákerülhet a szemgolyóra, a kötőhártyára és még ki tudja milyen, a szem nem látható részeire. Vagy az, hogy egy valódi fém láncot rögzít vele, ami hiába vékony, simán felsértheti a szaruhártyát.

Mint azt a lány az Allure-nek elmondta, egyfajta alkotói válságban szenvedett a nyári szünete alatt és semmi sminkes ötlete nem volt, amit megoszthatna. Egyem meg.

A gond csak az, hogy mint tudjuk, a hülyeség terjed a legjobban, egy ilyen fotó posztolása pedig felhívás keringőre: na, ki lesz olyan kúl, hogy maga is megcsinálja? Tuti begyűjtene vele pár ezer lájkot, csak épp ha nincs szerencséje, nem fogja látni, hogyan pörög a számláló…

Addig is, míg az első követők felsorakoznak, íme néhány gyöngyszem Sofie korábbi alkotásaiból:

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés