Krémmánia magazin

Punci parfüm készül a feminizmus nevében

Valódi feminista illatot fog rejteni a pink Pussy parfüm – már ha hihetünk az alkotóknak, akiknek a legújabb illatkülönlegességet köszönhetjük.

Készültek már eddig is különc parfümök, tudjuk, milyen a cicaparfüm vagy a Vogue magazin, ha parfümös üvegbe zárják,  most pedig az is kiderül, milyen egy illat, ha azt a Women’s March (Nők Menete) felvonulás ihleti. A női szolidaritás eme formája múlt év januárjában lépett először az utcára, a hatalmas tömeghez pedig idén már számos híresség is csatlakozott, hogy kifejezzék támogatásukat a nemes ügyek mellett.

Adele (@adele) által megosztott bejegyzés,

A parfüm és a várhatóan hozzá kapcsolódó más kozmetikumok ugyan még készítés alatt vannak (múlt év decemberben indítványozták a márka bejegyeztetését), egy tervet máris csatoltak a beadványhoz arról, hogyan is nézne ki az illatkompozíció csomagolása.

A pasztell pink üvegcse visszafogottan kézigránát formáját egy látszólag Paintben megkomponált felirat és egy kötött sapihoz hasonlító kupak ékesíti, a múlt évi felvonuláshoz kapcsolódóan kitalált Pussyhat kicsinyített mása.A Pussyhat Project olyan társadalmi mozgalom, amely a nők problémáinak tudatosítására és az emberi jogok előmozdítására összpontosít, elősegítve a párbeszédet és az innovációt a művészetek, az oktatás és az értelmi diskurzus révén.” olvasható a sapi hivatalos oldalán.

A Pussy parfüm tervezett formája

Most azonban, hogy lezajlott az idei Women’s March is, úgy tűnik, a parfümmárkánál újra kell gondolni a design. Az idei esemény szervezői ugyanis elkaszálták a kis kötött támogatókat, mondván, az a nemekre nézve kirekesztő és a női nemi szervet a nőiség privilégiumaként kezeli, ez a nézet pedig nem illik egy olyan mozgalomhoz, amely a nők jogainak érvényesítése mellett minden létező kirekesztő gondolat ellen kiáll: az (amerikai) bevándorlási reformok, az (amerikai) egészségügyi reform, az LMBTQ közösség megkülönböztetése vagy a faji és vallási megkülönböztetések ellen.

És ha ez nem lenne elég, az üveg formája ráadásul kiköpött mása a Viktor & Rolf Flowerbomb illatának, kivéve, hogy arra nem húzták rá a fejfedőt.

Innen szép nyerni, mondhatnánk, minden esetre kíváncsian várjuk, hogy a pussy juice, pussy power, pussy now és pussy positive alneveket, valamint a pussy power color-ra keresztelt rózsaszín árnyalatot lefoglalt vállalkozó – aki egyébként nő -, miként futtatja fel márkáját, ami ennél közhelyesebb, fantáziátlanabb és a társadalmi problémákból felszínes módon pénzt csinálóbb már nem is lehetne.