Krémmánia magazin

Ilyen termékeket használ egy k-beauty sminkmester

Hétvégén került megrendezésre a Koreai Kulturális Fesztivál, amelynek keretében az érdeklődők Seong Hee Park dél-koreai sminkmester bemutatóját is megnézhették, nekem pedig lehetőségem nyílt rá, hogy interjút készítsek vele. Szó esett sminktrendekről, plasztikai beavatkozásokról és arról is, miben látja a k-beauty hiányosságát, aminek kijavítása saját tervei közt is szerepel.

Seong Hee Park a k-beauty sminkbemutatón (Fotó: Chiripkó Lili)

Az interjú alapján készült cikket itt olvashatjátok, lentebb pedig megismerhetitek, milyen k-beauty sminktermékeket használt Seong Hee Park a bemutatón. A show amiatt is érdekes volt, mert nem csak egy hétköznapi, jellemzően k-beauty női sminket készített el, de azt is megmutatta, a férfiaknak hogyan érdemes feljavítani bőrük állapotát, megjelenését pár alap sminktermék segítségével.

Seong Hee Park

Seong Hee Park dél-koreai származású sminkmester karrierje hazájában indult, az ottani sikerek és elismertségre alapozva 2009-ben döntött úgy, hogy New Yorkban folytatja pályafutását. Hat évig dolgozott Path McGrath sminkmesterrel, akiről elárulta, a mai napig szakmai példaképének tekinti. Az évek során számos munkája került már a Vogue, az Elle és Harper’s Bazaar címlapjára, de rendszeresen látható többek között Victoria Beckham, Prada, Nina Ricci, Givenchy, Valentino, Louis Vuitton, Miu Miu divatbemutatókon is.

 

Rázoomoltunk a sminkasztalra, mutatjuk, mikkel készültek a k-beauty sminkek (Fotó: Chiripkó Lili)

K-beauty női smink

A smink elkészítése természetesen a bőrápolással kezdődött, nyolc különböző, kizárólag k-beauty készítményt alkalmazott, a tonikként is alkalmazható IPKN arctisztítótól a SkinRx Lab ajakbalzsamáig bezárólag. Többségük a k-beauty guruknak is újdonság lehet, a bőrápolók és sminktermékek java része legalábbis nem szerepel a Krémmánia adatbázisában sem, pedig vétek lenne nem írni róluk, ha valaki már használta őket. Mutatjuk a készítményeket alkalmazásuk sorrendjében.

(Fotó: Chiripkó Lili)

1. Arctonik: IPKN – Salad Days No Rinse Cleansing water

Este arctisztítóként, reggel pedig smink alá, tonikként is alkalmazható a növényi kivonatokat tartalmazó készítmény. Az IPKN a Krémmánián is megtalálható, igaz csak egy kompakt púdere árválkodik ott.

IPKN – Salad Days No Rinse Cleansing Water

2. Hidratáló arcpermet: SkinRx Lab – Marin Moisture Mineral Mist

92%-ban tengervizet tartalmazó, hidratáló arcpermet algakivonattal és rozmaring kivonattal.

SKINRX LAB Marine Moisture Mist

3. Fátyolmaszk: too cool for school – Egg Cream mask

A márka neve itthon is ismerősen cseng, egy sor termékét tesztelték már Krémmániások is, de pont ezt a maszkot még senki. Hidratáló fátyolmaszk egy sor bőrnyugtató és hidratáló összetevővel és örömteli, hogy a parfüm (ha már egyszer nem hagyták ki belőle) az utolsó helyen kullog az INCI-ben.

Roll over image to zoom in
too cool for school Egg Cream Mask Hydration

4. Bőrelixír: Whal Myung – Skin Elixir

Újabb, itthon felfedezésre váró k-beauty márka, ami ráadásul elég régi is, 1897-ben alapították. Igazi dermokozmetikai presztízsmárka, amelynek ez a 3:1 terméke a sminkmester egyik személyes kedvence is. Tradicionális eljárással készült, gyógynövények hozzáadásával, alkoholmentes, gazdag antioxidánsokban és hidratáló, bőrnyugtató összetevőkben.

Whal Myung – Skin Elixir

5. Szérum: Whal Myung – WM5 Anti-oxidant Rejuvenating Serum

Tizenegy vitamint és öt gyógynövény kivonatát tartalmazó, mindennapos használatra készített szérum, gazdag antioxidánsokban, hidratálókban.

Whal Myung – WM5 Anti-oxidant Rejuvenating Serum

6. Arckrém: SkinRx Lab – MadeCera Cream

Anti-aging és bőrsimító hatású, Niacinamide-ban gazdag hidratálókrém.

SkinRx Lab – MadeCera Cream

7. Fényvédő: Ipkn – City Proof Sunmist

Széles spektrumú fényvédőket tartalmazó, SPF 30-as fényvédő permet hidratáló összetevőkkel.

Ipkn – City Proof Sunmist

8. Ajakbalzsam: SkinRx Lab – MadeCera Lip Balm

Ápoló ajakbalzsam ázsiai gázló (gotu kola) kivonattal, amiből színtelen és színezett változat is elérhető.

SkinRx Lab – MadeCera Lip Balm

A bőr hidratálása, ápolása után következett magának a sminknek az elkészítése. Seong Hee Park a bemutatón egy visszafogott, hétköznapi sminket készített el, ami ugyan távol áll a K-pop idolok világától, jól mutatja a k-beauty lényegét, vagyis a belső szépség kiemelését, a természetes szépség hangsúlyozását.

(Fotó: Chiripkó Lili)

1. BB krém: IPKN Moist & Firm Beauty Balm SPF 45

Alapozó helyett BB krémet alkalmazott, abból is ezt az SPF 45-ös fényvédelemmel is ellátott változatot. Könnyű, géles formulájú, matt finist biztosít, a márka ígérete szerint így akár a mattító púder is nélkülözhető.

IPKN – IPKN Moist & Firm Beauty Balm SPF 45

2. Szemöldökformázó: Too cool for school: Glam Rock Urban Chic Eyebrow Pencil

too cool for school – Glam Rock Urban Chic Eyebrow Pencil

3. Szemhéjtus: LIZ.K it Da Magic-line

A Liz.K dél-koreai márka vadiúj sminkkollekciójának darabja a tollszerű, ferdén vágott véggel rendelkező szemhéjtus, amit akár szemöldökünk formázásához is használhatunk.

Liz.K – It-Da Magic-line

4. Szemhéjpúder: IPKN X ESTHERLOVESYOU Twinkle Eye Collection

Tíz színt tartalmazó szemhéjpúder paletta visszafogott barackos, rózsás színekkel, pici bézzsel, matt és csillogó finisekkel.

IPKN X ESTHERLOVESYOU Twinkle Eye Collection

5. Szempillaspirál: too cool for school – Dinoplatz Escalator Mascara

Szempilla göndörítő használatát követően a dínós szempillaspirált használta a sminkmester, ami ugyan szintén nincs fenn még a Krémmánián, azért a kollekció pár másik tagja megtalálható. Az ígéretek szerint hosszítja és dúsítja a pillákat anélkül, hogy azok összetapadnának, a színe nem kenődik, nem folyik le.

too cool for school – Dinoplatz Escalator Mascara

6. Arcárnyaló – too cool for school: Art Class by Rodin Shading

Háromszínű, természetes hatású arcárnyaló, amit a Krémmánián is megtalálhattok.

too cool for school: Art Class by Rodin Shading

7. Ajakszínező: TPSY – Draw Lip Crayon

Az ajkak színezéséhez a TPSY k-beauty márka ajakkrétáját használta.

TPSY – Draw Lip Crayon

Íme, az általuk elkészült smink:

(Fotó: Chiripkó Lili)

K-beauty férfismink

A férfismink alapozása is hasonló módon történt, csak itt másik fátyolmaszkot és fényvédőt használt. Az arcsminkhez csak a fent bemutatott BB krémet használta, a szemsmink pedig a szemöldök formázására szűkült, amihez a LIZ.K it Da Magic-line szemhéjtust alkalmazta. Ajakszínező nem került elő, a színtelen ajakbalzsam tökéletesen elegendőnek bizonyult az ápolt megjelenéshez.

(Fotó: Chiripkó Lili)

Fátyolmaszk: too cool for school – Glam Rock Abracadabra Mask

Lehetünk Macskanők és érkezhetjük magunkat egy farsangi bálban is, ha kipróbáljuk ezt a szemmaszkot, nem pasitermék, használhatja bárki, akinek kedve tartja. Intenzív hidratálást nyúlt a szemkörnyéknek és csudijól néz ki.

too cool for school – Glam Rock Abracadabra Mask

Fényvédő: Liz.K – Color Veil UV Protection – Homme

SPF50-es fényvédelemmel bíró színezett fényvédő anti-aging hatással, ami már önmagában is kiegyenlíti a bőrszínt, de alkalmazható alapozó alá is.

LIZK Color Veil UV Protection – Homme

Íme, az általuk elkészült smink:

(Fotó: Chiripkó Lili)