Krémmánia magazin

Ezek voltak 2018 legjobb parfümjei

Ismét nyilvánosságra hozta a Fragrantica, melyek voltak a múlt év legnépszerűbb illatai. A sorrend ezúttal is az olvasók szavazati alapján alakult ki, a 2017-es összegzéstől eltérően azonban azt most nem firtatták, melyek lehettek a legnagyobb mellényúlások.

2018 legjobb női illatai

A legjobbnak ítélt női parfüm a Chanel Coco Mademoiselle Intense lett, amit Olivier Polge parfümőr alkotott. A 2018-ban megjelent illatban a szicíliai narancs, calabriai bergamott, rózsa és jázmin illatjegyekhez pacsuli, tonkabab és madagaszkári vanília került, amelyek közül az utóbbi három alapjegyet ítélték a legdominánsabbnak. Hosszan tartó, az eredeti illatnál karakteresebb parfümről van szó.

A Hermès Twilly D’hermès parfümje került a második helyre, amelyet a divatház színes selyemsáljai ihlettek. Fiatalos, friss, virágos illatkompozíció, amelyben a gyömbér, tubarózsa és szantálfa a legmeghatározóbb illatjegyek.

Harmadik helyen a Guerlain 2017-ben megjelent Mon Guerlain parfümje végzett, amelynek reklámarca Angelina Jolie. Az illatújdonságról Thierry Wasser, a márka vezető parfümőre azt mondta, “az illat kialakításához az inspirációt a nők illatjegyeiből vette”, vagyis “a választásokból, az érzelmekből és az álmokból, amelyek a modern nőiséget testesítik meg”. Fejjegyében a levendula, szívjegyében a sambac jázmin, alapjegyei között pedig a tahiti vanília és az ausztrál szantálfa dominálnak.

2018 legjobb férfi illatai

 

A férfi parfümök kategóriában egy mindkét nem számára megalkotott 2018-as illat, a Tom Ford Ombré Leather végzett első helyen. A nevében is “bőrös” parfümben valóban a bőr illatjegy domináns, amelyet a borostyán és sambac jázmin illatjegyek bolondítanak meg.

Második helyre került a Chaneltől a Bleu De Chanel Parfum, amely Eau de Toilette változatban még 2010-ben debütált, múlt évben bemutatott, jóval intenzívebb parfüm változata azonban úgy tűnik, (újra) meghódította a férfiak és nők orrát. A fás-aromás parfümöt a fehér üröm, menta, bergamott, citromhéj, ananász, zöld jegyek, muskátli, levendula, borostyán, tonkabab, Iso E Super, szantálfa, cédrus illatjegyek alkotják.

A Gucci Guilty Absolute Eau de Parfum került a dobogó harmadik fokára, amely a Tom Ford illathoz hasonlóan szintén egy bőrös illat, igaz esetében a fás illatjegyek is dominánsak. Nagyon hosszan tartó, egyedi rétegillat, ennek köszönhetően kellőképp megosztó, amelyre mindenképp érdemes legalább egy próbaszippantást áldozni a parfümériában.