Krémmánia magazin

Drasztikus változtatásra készül a Dove

A Dove bejelentette, hogy áttér a 100%-ig újrahasznosított műanyag flakonok használatára, ráadásul nem is a távoli jövőben, hanem már most, év végéig lezongorázza a szükséges változtatásokat. Ezzel a lépésükkel évente több mint 20500 tonnával kevesebb új műanyag csomagolást állítanak elő, ami őrületes mennyiség, bárhogy is nézzük.

Mindez a döntés csak egy azok közül, melyeket a Dove a márka jövőjére vonatkozóan hozott meg. Egy éve, hogy bejelentették, hatalmas lépéseket tettek a cruelty free működés irányába, miután gyártásukat annyira átalakították, hogy felkerültek a PETA-listára. Most pedig túl azon, hogy újrahasznosított flakonokat fognak ezentúl felhasználni Dove, Dove Men+Care és Baby Dove termékeikhez Európában és Amerikában, alapvetően csökkenteni kívánják a felhasznált műanyagok mennyiségét.

Fontos, hogy a 100%-os arány jelenleg kizárólag a flakonokra vonatkozik, ugyanis ez a törekvés technológiai okokból egyelőre nem valósítható még meg a kupakok és a pumpás kiszerelések pumpája esetében.

Kialakítás alatt van például egy rozsdamentes acél kiszerelésű, újratölthető, így újrafelhasználható dezodor, valamint átvizsgálják, mely területeken tudják a műanyagot más, környezetbarátabb csomagolással kiváltani. Ennek megfelelően például már dolgoznak rajta, hogy a Dove szappanok csomagolása mentes legyen a műanyagtól és a multipack kiszerelések esetén se nejlonborítást kapjanak a papírdobozkák.

Mit is mondhatnánk, bravó, csak így tovább!