Krémmánia magazin

TOP5 sminklemosó a Krémmániáról

Vészesen közeleg halloween estéje, amikor sokunk tesz fel magára egy egész éves sminkmennyiséget, hogy oroszlánnak, Csuporkának vagy épp Jázmin hercegnőnek maszkírozza magát. A lelkes sminkgyakorlás közepette azonban nagy hiba lenne megfeledkezni róla, hogy egyszer a halloweeni buli is véget ér, festett álarcunkat pedig el kell valamivel távolítani.

Így hát, hacsak nem akarunk még három napig Zordonnak álcázva közlekedni, érdemes időben beszerezni egy jó minőségű sminklemosót, ami megbírkózik majd a mesteri festékrétegekkel. Ezekből válogattunk most össze öt Krémmániás kedvencet, reméljük, nektek is beválnak, nem csak a több tucat lelkes véleményezőnek.

A Garnier Essentials Sensitive 2in1 Nyugtató Sminklemosó a téma abszolút kedvence, immár 386 véleményt tudhat magáénak és még így is 4,35-ös értékeléssel büszkélkedhet. Alkoholmentes, kétfázisú sminklemosóról van szó, melyet a teljes arcra használhatunk bátran. Azt írták róla, hogy még a legdurvánn szempillaspirált is leviszi, nem csípi a szemet, ár-érték arányban sokaknak verhetetlen favorit.

A Skinfood Milk Shake Point Sminklemosó egy jó kis k-beauty alternatíva a kétfázisú lemosóra, amely a vélemények alapján szintén nagyon alaposan teszi a dolgát anélkül, hogy dörzsölgetni kellene bőrünket. Olajos érzetet nem hagy maga után – bár nyilván érdemes folytatni utána a sort még egy gyengéd arctisztítóval -, nem irrtált és viszonylag kevés is elegendő belőle. Igaz, még csak nyolc vélemény érkezett rá, értékelése 4,88-as, így ígéretes alternatíva lehet ő is.

A The Body Shop Kamillás Sminklemosó Balzsam kontaktlencsét viselők számára is megfelelő készítmény, amelyet a száraz bőrre kell felvinni, bemasszírozni, majd vízzel lemosni. A visszajelzések alapján nagyon kíméletes a bőrhöz, mégis tökéletesen teljesít, ráadásul vattakorong sem kell hozzá, így a használata környezetbarátabbnak is számít. Értékelése jelenleg 4,64-en áll.

A Bioderma Hydrobio H2O Arc- és Sminklemosó ahogyan a neve is elárulja, nem csak szemfestéklemosóként működik jól. Többen is azt tapasztalták, hogy hidratálja is a bőrt, puhább lesz tőle, miközben a vízálló szemsminkekkel is elbánik. Nem irritál, nem hagy fimszerű réteget és pattanásokat sem okozott kipróbálóinál. Értékelése: 4,38.

Az Yves Rocher Expressz Sminklemosó Szemre az egyik legtöbbet véleményezett sminklemosó a Krémmánián, mely megbírkózik a vízálló szempillaspirálokkal és makacsul matt rúzsokkal is. Úgy tapasztaltátok, hogy nem csípi a szemet, különösebb dörzsölgetés nélkül is teszi a dolgát, és bár némi olajos érzetet hagy maga után, ez az őt követő arcmosással pikk-pakk el is tűnik. Értékelése 4,11.